O grupare interlopă a plănuit asasinarea unui jurnalist din Timișoara

O grupare interlopă a plănuit asasinarea unui jurnalist din Timișoara

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

O grupare interlopă din Timișoara a plănuit asasinarea jurnalistului de investigații, Dragoș Boța. Potrivit DIICOT, supărat de articolele scrise de Dragoș Boța, care îl vizau pe Lucian Boncu „a inițiat anumite demersuri menite să ducă la intimidarea și agresarea jurnalistului”.

DIICOT arată că Lucian Boncu a încercat să-l determine pe un colaborator al său ca, împreună cu doi prieteni ai săi, să-l împuște pe jurnalist. În acest sens, la dispoziția agresorilor a fost pus și un pistol și a fost promisă o recompensă.

Din cercetările efectuate au reieșit indicii temeinice că, în cursul anilor 2018 – 2019, suspectul B.L.A. a inițiat anumite demersuri menite să ducă la intimidarea și agresarea unui jurnalist, ca urmare a numeroaselor articole de presă publicate de acesta, în care se relatau diferite evenimente cu caracter infracțional la care participase suspectul B.L.A. și se conturau suspiciuni privind posibile conexiuni ale acestuia cu diferite medii din administrația publică locală. În acest context, la data de 09.09.2019, jurnalistul a publicat un articol, în care relata despre audierea suspectului B.L.A. într-un dosar al DIICOT – Structura Centrală, cu privire la activități de trafic de droguri de mare risc (…). Profund iritat de acest ultim articol, la data de 10.09.2019, suspectul B.L.A. a inițiat o întâlnire, la un restaurant de pe raza localității Chișoda, la care au participat doi dintre apropiații săi – suspectul G.N. și suspectul I.D. – precum și alți doi tineri, prieteni ai suspectului G.N., identificați în persoana suspecților M.R.C. și M.E.C.. Cu ocazia respectivei întâlniri, suspectul B.L.A. a încercat să-l determine pe suspectul G.N. ca acesta, împreună cu cei doi prieteni ai săi, să-l împuște pe jurnalist, drept răzbunare pentru articolele compromițătoare scrise de acesta”, susțin procurorii DIICOT.

Lucian Boncu le-a furnizat celor care ar fi trebuit să-l „rezolve” pe Dragoș Boța și un pistol de calibrul 7,65 mm. „Pistolul în litigiu este o armă de foc letală fabricată în Turcia, folosită cu precădere în spațiul balcanic. Este lipsit de elemente de identificare specifice, care să permită verificarea traseului armei de la producător la deținător”, mai anunță cei de la DIICOT. Cei trei indivizi au mers apoi în recunoaștere, iar unul dintre ei și-a rugat un amic polițist să verifice o mașină, ca să fie sigur că nu aceasta nu aparține vreunui om al legii. După întâlnire, asasinul înarmat împreună cu cei doi prieteni ai lui s-au deplasat în apropierea locului în care locuiește jurnalistul Dragoș Boța pentru a face o recunoaștere în teren. S-au speriat însă după ce au văzut o mașină despre care au crezut că ar fi al poliției. Individul care ar fi trebuit să îl împuște pe jurnalist l-a contactat chiar pe un prieten polițist pentru a verifica mașina. „Suspectul G.N. i-a transmis polițistului I.D., prin intermediul unei aplicații mobile, și o poză cu autoturismul respectiv, cerându-i să-l verifice în baza de date a poliției (…) Pe parcursul cercetărilor, după audierea în calitate de martor, I.D. a devaluat către persoanele cercetate faptul că la DIICOT. se fac investigații referitoare la evenimentul din data de 10.09.2019, lucru care a dus la periclitarea și îngreunarea anchetei (…) I.D. este în prezent cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de compromiterea intereselor justiției”, mai precizează procurorii.

Boncu a fost arestat din nou pentru 30 zile. Asta, după ce DIICOT Timișoara a solicitat, tot joi, rearestarea acestuia într-un dosar de trafic de cocaină. Boncu era în arest la domiciliu, neavând voie să ia legătura cu alți „colegi” de dosar. Anchetatorii au însă probe că el l-a contactat pe Deian Miloșev. Președintele Tribunalului Timiș, judecătorul Adriana Stoicescu, a dispus rearestarea celor doi pentru 30 de zile. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Timișoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *