O boală rară care afectează rinichii, tratată la Spitalul CFR din Timișoara

O boală rară care afectează rinichii, tratată la Spitalul CFR din Timișoara

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

O boală rară care afectează rinichii poate fi tratată și la Spitalul CFR din Timișoara. Asta după ce unitatea medicală a fost inclusă în Programul Național de Tratament pentru Sindromul Hemolitic Uremic Atipic.

La baza acestei afecțiuni stau disfuncții ale sistemului complementului, care pot duce la o activare necontrolată a acestuia, provocând deteriorarea organelor, în special a rinichilor. Programul național de tratament pentru SHU Atipic, implementat la Spitalul Clinic CF Timișoara, are ca scop atât asigurarea accesului rapid la investigații genetice și teste pentru identificarea corectă a pacienților cu SHU Atipic, cât și furnizarea tratamentelor inovatoare pentru a preveni activarea necontrolată a sistemului imunitar și pentru a proteja organele vitale”, a afirmat Stela Iurciuc, manager Spitalul CFR din Timișoara.

O colaborare interdisciplinară pentru un diagnostic rapid este extrem de importantă pentru a identifica simptomele și pentru a începe tratamentul cât mai curând. Peste 60% dintre pacienții cu SHU Atipic au nevoie de asistență medicală specializată încă de la primul consult medical, 54% dintre pacienți ajungând direct la terapie intensivă.

Acest program de tratament pentru Sindromul Hemolitic Uremic Atipic este al doilea pe care îl implementăm în Spitalul Clinic CF Timișoara, după cel de Spinraza. Ne dorim să oferim pacienților acces la cele mai bune resurse și tratamente disponibile, contribuind astfel la îmbunătățirea calității vieții acestora. Acest program arată importanța pe care o acordăm îngrijirii pacienților cu boli rare”, a precizat Stela Iurciuc.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *