O bătrână de 93 de ani din Timiș, care s-a rătăcit în pădure, căutată cu trei elicoptere. Cum a fost găsită FOTO

O bătrână de 93 de ani din Timiș, care s-a rătăcit în pădure, căutată cu trei elicoptere. Cum a fost găsită FOTO

- in Actualitate, Locale, Slider, Stiri
0
batrana

Mobilizare incredibilă de forțe pentru găsirea unei bătrâne în vârstă de 93 de ani din județul Timiș, care s-a rătăcit în pădure, ieri. Trei elicoptere, 11 autospeciale și două bărci au fost folosite în misiunea de salvare a femeii.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Banat” al județului Timiș spun că femeia a plecat, în jurul orei 13.00, între localitățile Remetea și Bucovăț, în zona izlazului, cu animalele la păscut și pentru a culege ciuperci.

Văzând că bătrâna nu se mai întoarce, familia a dat alarma aseară, în jurul orei 21.45. După primirea apelului, zeci de polițiști, pompieri, jandarmi și voluntari au plecat în căutarea femeii. Misiunea de căutare-salvare s-a desfășurat atât la sol, în apă, dar și în mediul aerian prin survolarea zonei.

Din fericire, femeia a fost găsită teafără, marți, 25 octombrie, în jurul orei 12.30, de echipajul de pe autoșenilata de intervenții în zone greu accesibile, în apropierea pădurii de lângă localitate. Aceasta a fost preluată de echipajul SMURD pentru investigații, iar starea ei este stabilă.

ISU “Banat” transmite că la misiune au fost folosiți trei câini de căutare-salvare, două bărci, trei elicoptere, un ATV, o autoșenilată, un paramotor și unsprezece autospeciale.