Numar fabulos de timisoreni, la parada militara de 1 Decembrie

Numar fabulos de timisoreni, la parada militara de 1 Decembrie

- in Locale, Slider, Social, Stiri
0

Pe un ger năprasnic, aproximativ 15.000 de timișoreni de toate vârstele au stat mai bine de o oră pe B-dul Take Ionescu, astăzi, pentru a urmări parada militară, care anul acesta a fost una impresionantă.

Înainte de defilare, participanții au ascultat discursurile reprezentanților autorităților locale și județene. O parte dintre cei prezenți la eveniment au început să huiduie în momentul în care i-a fost dat cuvântul prefectului județului Timiș, Eva Andreas, pentru a citi mesajul premierului Viorica Dăncilă. Nici reprezentantul IPJ Timiș nu a scăpat de huiduieli, atunci când i-a venit rândul să citească mesajul ministrului de Interne, Carmen Dan.

Din păcate, Banatul a putut fi administrat în cadrul României mari abia începând cu 3 august 1919. Deci, noi vom avea de sărbătorit și un Centenar al nostru la anul. Este timpul acum, pe de o parte, să aducem omagiul nostru tuturor celor care s-au jertfit, capilor, dar milioanelor de anonimi“, a declarat primarul Nicolae Robu.

De asemenea, Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, a afirmat că “lansez astăzi, la ceas aniversar, un apel general la solidaritate, reconciliere și colaborare. Atât în sfera politică, dar și între cetățeni,  Centenarul înseamnă unire, și nu dezbinare, haideți să fim din nou uniți în interesul României. Aceasta este cred eu cel mai potifit mod prin care să cinstim istoria, țara, trecută și viitorul. Sunt mândru că sunt român și îmi doresc pentru țara mea unitate și prosperitate“.

Momentul defilării detaşamentelor şi a tehnicii Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații, Penitenciarului Timișoara, Direcției Poliției Locale a Municipiului Timișoara a fost urmărit de aproximativ 15.000 de oameni. Punctul culminant al paradei a fost survolarea locului ceremoniei de către două elicoptere militare.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *