Numai șoferi drogați, beți, unii chiar și fără permis de conducere pe drumurile din Timișoara și județ

Numai șoferi drogați, beți, unii chiar și fără permis de conducere pe drumurile din Timișoara și județ

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
0

Polițiștii timișeni continuă activitățile pentru prevenirea și combaterea fenomenului consumului de alcool sau droguri la volan, pentru asigurarea unui climat rutier în siguranță și prevenirea accidentelor de circulație. Astfel, weekendul trecut, în perioada 24 – 27 iunie, polițiștii timișeni au depistat în județ mai mulți bărbați bănuiți de conducere sub influența alcoolului sau substanțelor psihoactive.

Duminică, 26 iunie, în jurul orei 03:40, polițiștii din Peciu Nou au oprit pentru control în localitatea Sânmihaiu Român, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 49 de ani. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0.80 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice. De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, a reieșit că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul este neînmatriculat. Pe numele conducătorului auto, a fost întocmit dosar penal pentru „punerea în circulaţțe sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deține permis de conducere”.

Tot duminică, 26 iunie, polițiștii rutieri au depistat în localitatea Sânmihaiu Român, trei tineri, cu vârste cuprinse între 18 și 25, care ar fi condus sub influența substanțelor psihoactive. De asemenea, în cursul aceleași zile, polițiștii rutieri au depistat în localitatea Săcălaz, un bărbat de 37 de ani, care ar fi condus sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul Drugtest, a reieșit că bărbații ar fi consumat substanțe psihoactive (canabis și cocaină), aceștia fiind conduși la spital pentru recoltarea probelor biologice. Pe numele conducătorilor auto au fost întocmite dosare penale pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive”.

Tot duminică, în jurul orei 20:20, polițiștii au depistat în localitatea Giroc un bărbat, în vârstă de 28 de ani, care ar fi condus sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice. Pe numele conducătorilor auto au fost întocmite dosare penale pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului”.

Tot duminică, în jurul orei 20:00, polițiștii din cadrul Secţiei 3 Poliție Urbană Timișoara  au oprit pentru control pe strada Ovidiu Cotruș, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 34 de ani. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0.61 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice. De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, a reieșit că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe numele conducătorului auto, a fost întocmit dosar penal pentru „conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deține permis de conducere”.

Sâmbătă, 27 iunie, în jurul orei 00:42, polițiștii din Jimbolia au depistat pe DN 59A un bărbat, în vârstă de 42 de ani, care ar fi condus sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice. Pe numele conducătorilor auto au fost întocmite dosare penale pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *