Nu are cine să repare pista de biciclete de pe malul Begăi. CJ Timiș încă nu a reușit să o preia în administrare

Nu are cine să repare pista de biciclete de pe malul Begăi. CJ Timiș încă nu a reușit să o preia în administrare

- in Actualitate, Administratie, Locale, Stiri
0

Se discută de un an și jumătate despre trecerea pistei de biciclete de pe malul Begăi din administrarea Apelor Române Banat în cea a Consiliului Județean Timiș, dar nu s-a întâmplat nimic concret nici până în acest moment.

Vă reamintim că pista, care are o lungime de 37 de kilometri și leagă Timișoara de granița cu Serbia, a fost realizată în cadrul unui proiect transfrontalier. Apele Române Banat au avut obligația de a o administra timp de cinci ani, iar această perioadă a expirat la sfârșitul anului 2019. Invocând faptul că nu mai are bani pentru a o întreține, instituția a solicitat de mai multe ori trecerea pistei în administrarea CJ Timiș.

Cristian Moș, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, a anunțat pe pagina sa de Facebook, că acest proces nu a fost finalizat nici până în prezent, astfel că instituția nu poate interveni pentru a repara pista, iar bicicliștii să poată circula în siguranță.

În weekendul acesta se anunță vreme bună așa că mulți timișeni probabil vor alege să se plimbe pe pista de biciclete de pe malul Begăi. Așa cum unii dintre voi știți deja, încă din prima săptămână de mandat, am început discuțiile legate de trecerea acestei piste de la Apele Române în patrimoniul Consiliului Județean Timiș. Din punctul meu de vedere acest lucru trebuia să se întâmple de mult – ca să ne putem ocupa de repararea ei și apoi să ne asigurăm că o să aibă parte de o mentenanță corespunzătoare. Procesul nu s-a finalizat încă, dar vă voi ține la curent cu stadiul demersului“, a precizat Cristian Moș.

Vicepreședintele CJ Timiș a mai anunțat că, la începutul săptămânii a văzut pe Facebook o fotografie cu podul de la Utvin, de unde lipsa o bucată de plasă. Astfel, Moș l-a sunat pe primarul Viorel Mărcuți, pentru a-l ruga să urgenteze reparația acestei porțiuni, în condițiile în care se apropie weekend-ul și exista riscul producerii de accidentări grave.

În dimineața asta, împreună cu colegul meu consilier local USR în Sânmihaiu Român, Cosmin Buzan, am fost să mă asigur că lucrarea a fost finalizată cu bine. Podul de aici de la Utvin o să aibă nevoie de mai mult decât o înlocuire de plasă, sper ca autoritățile locale să prioritizeze reabilitarea lui în cel mai scurt timp. După preluarea pistei de biciclete de către CJT, voi organiza o ședință de lucru cu toți primarii pe raza localităților pe care aceasta o traversează, pentru a mă asigura că suntem pe.. aceeași lungime de undă“, a adăugat Cristian Moș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *