Noutățile fiscale prezentate într-un nou seminar organizat de CCIAT

Noutățile fiscale prezentate într-un nou seminar organizat de CCIAT

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în parteneriat cu Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara, organizează săptămâna viitoare un seminar de informare dedicat schimbărilor legislative din domeniu, respectiv plata defalcată a Taxei pe Valoare Adăugată /split TVA.

 În Monitorul Oficial nr. 706 din 31.08.2017 a fost publicată Ordonanţa Guvernului 23/2017 privind plata defalcată a TVA.

Mecanismul privind plata defalcată a TVA sau split TVA se va aplica obligatoriu începând cu 1 ianuarie 2018, însă persoanele impozabile pot opta pentru aplicarea acestui mecanism începând cu 1 octombrie 2017. Toate persoanele înregistrate în scopuri de TVA vor avea obligativitatea de a deține și gestiona un cont de TVA pentru încasarea sau plata acestuia.

Seminarul va avea loc în data de 21 septembrie, de la ora 10:00, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT – Sala Europa.

Seminarul va fi susţinut de: Ioan Dragomir, director general al DGRFP Timişoara; Patricia Homorodean, director executiv – Inspecţie Fiscală; Mihaela Vișoiu, șef serviciu asistenţă pentru contribuabili; Olimpia Dragomir, șef serviciu pentru contribuabili; Mariana Stanciu, șef serviciu pentru îndrumarea şi verificarea activităţii trezoreriilor locale și Dinu Ioan, consilier superior.

Data limită de confirmare a participării este 19 septembrie.