Noutățile din Chirurgia Ginecologică prezentate la Timișoara

Noutățile din Chirurgia Ginecologică prezentate la Timișoara

- in Locale, Sanatate, Stiri
0

Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara și Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” organizează, în perioada 9-10 noiembrie, prima ediție a Conferinței Actualizări în Chirurgia Ginecologică – vaginală și laparoscopică.

Tema dezbaterii este “Histerectomia și refacerea staticii pelviene – pe cale vaginală sau prin chirurgia laparoscopică?”. Astfel, prin intermediul transmisiilor live din sala de operație, experți în chirurgia laparoscopică și vaginală vor exemplifica ambele modalități de abord pentru fiecare tip de patologie în parte.

Pe parcursul celor două zile de conferință se vor dezbate modalitățile de abord: pe cale vaginală sau laparoscopică a tulburărilor de statică pelvină și a histerectomiei pentru patologie benignă. În cadrul sesiunii de live surgery vor fi abordate atât vaginal, cât și laproscopic câte un caz cu același tip de patologie, oferind astfel oportunitatea de a discuta beneficiile și dezavantajele fiecărui tip de abord.

Elementul central al conferinței va fi reprezentat de sesiunile de live surgery. Vor fi prezenți lectori din Germania și Elveția și din România care și-au dovedit expertiza în domeniile lor de practică medicală: Chirurgie vaginală: prof. dr. Jean Dubbuison, Geneva, dr. Ion Andrei Mueller-Funogea, Dusseldorf. Chirurgie laparoscopică ginecologică: prof. dr. Elvira Brătilă, București și prof. dr. Petre Cornel Brătilă, București.

Conferința, organizată la Hotel Timișoara, este dedicată atât medicilor specialiști și primari, cât și rezidenților și studenților la medicină. În urma evenimentului, participanții vor obține diplome de participare și puncte de Educație Medicală Continuă (EMC).

Gh. M.