Noul episcop romano-catolic de Timișoara a fost consacrat și instalat

Noul episcop romano-catolic de Timișoara a fost consacrat și instalat

- in Locale, Social, Stiri
0

Noul episcop romano-catolic de Timișoara a fost consacrat și instalat luni, 6 august, la Domul din Piața Unirii.

În data de 16 mai, Papa Francisc l-a numit ca nou episcop romano-catolic de Timișoara pe Pr. József Csaba Pál, Canonic al Catedralei noastre, arhidiacon al Arhidiaconatului Banatului Montan, paroh al parohiei Romano-Catolice „Maria Zăpezii” din Reșița. Celebrantul principal al Sfintei Liturghii solemne și Consacratorul principal a fost Excelența Sa Martin Roos episcop, administrator apostolic de Timișoara, co-consacratori vor fi Excelențele lor dr. Ioan Robu, arhiepiscop de București, mitropolit al provinciei mitropolitane latine, și dr. György Jakubinyi, arhiepiscop de Alba Iulia.

La acest eveniment a participat Excelența Sa Msgr. Miguel Maury Buendía Nunțiu Apostolic în România și Republica Moldova, Dr. Balázs Bábel arhiepiscop și mitropolit de Kalocsa-Kecskemét, Dr. Đuro Hranić arhiepiscop de Djakovo-Osijek, Dr. Csaba Ternyák arhiepiscop de Eger, 35 de episcopi ai Bisericii Romano-Catolice, Greco-Catolice, Evanghelice, Reformate și Ortodoxe și preoți din Ungaria, Croația, Serbia, Ucraina, Germania, Republica Moldova şi România.

Marți, 7 august, Excelența Sa József Csaba Pál episcop diecezan de Timișoara va celebra o primă Sfântă Liturghie pontificală, în noua sa calitate, în Bazilica Minor de la Maria Radna, cu începere de la ora 11.00.