Noua firma care va face curatenie pe strazile Timisoarei are nevoie de aproape 300 de angajati. Cand intra pe teren

Noua firma care va face curatenie pe strazile Timisoarei are nevoie de aproape 300 de angajati. Cand intra pe teren

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Este oficial. O firmă specializată va curăța străzile Timișoarei în următorii patru ani. Luni, 11 februarie, a fost semnat contractul pentru delegarea serviciului de salubrizare stradală în orașul nostru firmei SC Brantner Servicii Ecologice SRL. Este vorba de o firmă austriacă, care se ocupă de salubrizarea stradală și în orașe precum Cluj-Napoca, Drobeta Turnu-Severin, Reșița, Sibiu sau Piatra Neamț. Conform reprezentanților Primăriei Timișoara, valoarea contractului cadru este de aproape 73 de milioane de lei, fără TVA.

Salubrizarea se va efectua pe 1.227 de străzi. S-a solicitat la licitație și firma îndeplinește solicitarea 15 utilaje, sunt 12 automăturătoare, nouă măturătoare electrice, șapte autocisterne și opt autocisterne cu spălător. Toate îndeplinesc normativele Euro 6. Personalul se ridică la 296 de angajați, dintre care 285 sunt muncitori și șoferi. Pe străzile din zona centrală și cea pietonală activitățile se vor desfășura atât în zilele lucrătoare, cât și în cele nelucrătoare, în schimburile unu, doi și trei. Utilajele vor fi urmărite prin sistem GPS, în timp real“, a declarat primarul Nicolae Robu.

Pe de altă parte, reprezentanții operatorului de salubrizare stradală au precizat că vor putea să se mobilizeze pentru a face curat abia din luna aprilie a acestui an, în cel mai bun caz.

Conform contractului, termenul de mobilizare este de 90 de zile. Încercăm ca măcar cu o parte să putem interveni până la Paște. Nu avem un termen fix, acum deschidem un punct de lucru la Timișoara, trebuie să obținem autorizația de mediu. Am comandat deja utilaje noi de 1,12 milioane de euro“, a afirmat precizat David Alexander Zeininger, din partea SC Brantner Servicii Ecologice SRL.

Până în luna aprilie, tot Horticultura va goli coșurile de gunoi de pe străzile Timișoarei.