Noua descărcare de pe autostradă de la Sânandrei, realizată cu bani europeni. Contractul de finanțare a fost semnat

Noua descărcare de pe autostradă de la Sânandrei, realizată cu bani europeni. Contractul de finanțare a fost semnat

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri, Utile
0
autostrada

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a făcut un pas important în ceea ce privește proiectul privind realizarea unei noi descărcări de pe autostradă la Sânandrei. Astfel, în urmă cu câteva zile, a fost semnat contractul de finanțare pentru drumul de legătură cu autostrada A1 Arad – Timișoara – DN69.

Obiectivul general al proiectului constă în realizarea conexiunii autostrăzii A1 cu orașul Timișoara și alte drumuri naționale și județene conexe, în vederea descărcării traficului rutier de pe autostrada Arad – Timișoara, cu scopul creșterii mobilității la nivelul infrastructurii rutiere aferente rețelei TEN-T, ce va contribui la promovarea competitivitaății economice și la îmbunătățirea condițiilor în transportul rutier de mărfuri și călători și la reducerea emisiilor poluante prin eliminarea / reducerea blocajelor de trafic prin reducerea duratelor de transport”, a informat CNAIR.

Noua descărcare de pe autostrada A1 va avea o lungime de zece kilometri, urmând a fi realizate și două poduri, șase pasaje și trei noduri rutiere. Valoarea totală a proiectului este de 260 milioane lei, 85% din finanțare fiind asigurată cu bani europeni prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Lucrările ar trebui finalizate până la sfârșitul anului 2023.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *