Nota 4 la engleză pentru Timișoara, la Târgul de Turism de la București! Care este explicația pentru greșeala copilărească?

Nota 4 la engleză pentru Timișoara, la Târgul de Turism de la București! Care este explicația pentru greșeala copilărească?

- in Actualitate, Locale, Stiri
0

Timișoara și Timișul sunt promovate în această perioadă la Târgul de Turism de la București. La standul Timișoarei sunt scrise trei cuvinte în engleză… dar nici alea toate scrise corect. History mai nou se scrie Hystory.

Mai multe asociații și reprezentanți ai instituțiilor publice din oraș și județ au un stand comun de promovare a turismului în județul Timiș în cadrul Târgului de Turism al României, ediția de primăvară 2020. Cu această ocazie vor fi evidențiate evenimente importante ale orașului Timișoara, precum Timfloralis, vor fi prezentate evenimentele anului 2020 ale Asociației Timișoara Capitală Europeană a Culturii, iar Primăria Buziaș va pune accent pe arhitectura bine-cunoscută a Colonadei și istoria locului.

Printre altele, Timișoara va ieși în evidență și cu limba engleză, scrisă nu prea corect.

Între timp, o reacție a avut și Delia Barbu, șefa Asociației pentru Promovarea Turismului în Timiș.

Hystory, spun unele lucrari, is a nonstandard spelling of History. Dar, hai sa nu le credem!
Tot Hystory este azi subiectul mai multor articole de presa care aduc in atentie standul Timisoarei si al Timisului de la Targul de turism de la Bucuresti. Insa tot in presa, orice cap limpede stie ca, indiferent cate perechi de ochi vad un text, la iesirea din tipar, este foarte posibil sa (se) scape/schimbe/uite cate o litera pe undeva. Pentru ca da (si daca ar fi greseala) cei care lucreaza,pot face greseli.
…Unii spun ca partea buna a lucrurilor e reclama facuta standului in presa timisoreana ( pentru ca bucurestenii sunt mai incantati de florile si mancarea din stand decat de litera Y!).
Nu uitati, insa, ca in spatele literei Y de pe desk sunt buchete de flori care reprezinta Timisoara, materiale care vorbesc despre Banat si oameni care duc acolo mesajul nostru despre Timisoara – oras al luminilor si tolerantei si al oamenilor deschisi la minte“, a scris Delia Barbu pe pagina sa de Facebook.