Noi spatii pentru gradinita si cresa, la Giroc!

Noi spatii pentru gradinita si cresa, la Giroc!

Localitatea Giroc din județul Timiș este într-o continuă dezvoltare. Tot mai multe familii lasă Timișoara pentru Giroc, astfel că și numărul locurilor la creșă, grădiniță și școală crește. Primarul comunei Giroc, Ionel Toma spune că a identificat un spațiu unde să se construiască noi spații pentru creșă și grădiniță.

Noi am absorbit sume importante pe PNDL, pentru apă, canal, șosele, creșe. În Giroc a început deja construirea creșei și urmează cea din Chișoda. Nu mai satisface ceea ce a fost până acum în comună. Numărul la creșă este acum de 90 doar pe unitatea Giroc și numărul solicitărilor este peste 110. Ne gândim că peste doi ani numărul va fi la 160 de solicitări. Avem un spațiu identificat în zona nouă și poate o să ducem mai aproape de comunitatea respectivă atât creșa, cât și grădinița ca o unitate mai mică, dar să nu mai aducă copiii atât de departe. În partea din față o să fie școala generală, poate mai târziu o să fie liceul acolo. Datorită creșterii ritmului de dezvoltare avem nevoie de foarte multe investiții, dar nu le putem face haotic”, a spus primarul localității Giroc, Ionel Toma, la Tele Europa Nova.

Nici profesorii care predau în Giroc nu vor fi uitați. Ca să nu mai facă naveta autoritățile locale din localitate s-au gândit să construiască un bloc de locuințe pentru cadrele didactice.

Fiecare clădire este gândită să se poată extinde cu încă câteva clase. Am avut o mică problemă cu clasele zero, dar este rezolvată până la sfârșitul anului școlar. La clasa zero sunt deja trei clase paralele și cred că vor fi cinci, șase clase paralele. Crește și numărul de cadre didactice. Ca să facem ca aceste cadre didactice să se lege de Giroc și Chișoda, am avut o discuție la nivelul conducerii ANL pentru a primi o sumă de bani suficientă să putem construi un bloc de locuințe cu destinația exclusivă cadrelor didactice. Asta înseamnă vreo 23 de apartamente, finanțarea este pentru anul viitor, iar dacă merg lucrurile foarte repede începe și construirea la anul”, a mai spus Toma la Europa Nova.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *