Noi săli de terapii educaționale pentru copiii cu probleme din Timiș

Noi săli de terapii educaționale pentru copiii cu probleme din Timiș

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Un nou corp de clădire destinat terapiilor educaționale și specifice la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” din Lugoj a fost dat în folosință. Lucrările au fost începută anul trecut și realizată din bugetul Consiliului Județean Timiș. Valoarea lucrărilor fiind de peste 800.000 de lei, destinate construcției clădirii și finisajelor interioare și exterioare.

Noul corp de clădire a Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca”  din Lugoj are o suprafață de 402 m2, fiind construit pe un singur nivel. Acesta cuprinde o sală destinată cabinetului de kinetoterapie; o sală destinată atelierului de creație; o sală destinată atelierului de tâmplărie, inclusiv activităților de preprofesionalizare; o sală pentru ludotecă/ stimulare senzorială; un cabinet pentru terapie logopedică. Acestora li se adaugă o cameră tehnică, două vestiare și două băi.

”În școala noastră sunt 209 copii în acest moment, da ravem și copii din instituțiile de masă cu cerințe educative speciale, care  beneficiază de terapiile specifice și educaționale în școala noastră. Avem și profesori itineranți care oferă și servicii de sprijin în învățământul de masă, dar avem și copii care vin aici la terapii. Este o investiție foarte importantă, deoarece oferta educațională a școlii noastră este bogată și diversificată. Pe lângă terapiile specifice, terapia tulburărilor de limbaj, psihodiagnostic, terapii educaționale complexe și integrate, adică activități ludice, terapie ocupațională, formarea autonomiei personale, activități de socializare, activități de stimulare cognitivă, oferim copiilor noștri aceste terapii. Copiii școlarizați în instituția noastră sunt copii cu cerințe educative speciale, iar periplul educațional este unul special, are și suișuri și coborâșuri, dar cu efort, cu putere, reușim să ajungem acolo unde ne dorim prin personalizarea actului educațional. Urmărim defapt realizarea incluziunii, dobândirea independenței în viața școlară și socială a copiilor noștri, a spus Viorica Paraschiv, directorul Centrului pentru Educație Incluzivă ”Alexandru Roșca” din Lugoj.

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” Lugoj școlarizează copii cu deficiență mintală și oferă, în mod gratuit, servicii de terapie logopedică, kinetoterapie, asistență socială și medicală.

Am inaugurat un corp de clădire nou în cadrul Școlii Speciale Roșca care aparține patrimonial de Consiliul Județean și de Inspectoratul  Școlar din punct de vedere educațional. Discutăm de construcția unui corp nou de clădire în valoarea de 780.000 de lei, o investiție începută de anul trecut și care aastăzi a fost inaugurată și care va fi pusă la dispoziție copiilor pentru activitatea educațională, pentru terapie și toate activitățile complexe care se desfășoară în aceste incinte școale ale învățământului special. Din punct de vedere al Consiliului Județean, alături de sănătate, învățământul special este o prioritate și vom continua cu alocarea de fonduri pentru dezvoltarea acestor unități de învățământ școlare astfel încât să le transformăm în unități de învățământ etalon”, a spus președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.