Noi descoperiri arheologice pe santierul Centurii Sud a Timisoarei Foto

Noi descoperiri arheologice pe santierul Centurii Sud a Timisoarei Foto

Continuă lucrările pe șantierul Centurii Sud a Timișoarei. Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara informează că, în ultima săptămână, lucrările au fost concentrate în zona Utvin.

Lucrările la varianta de ocolire Timișoara Sud au fost concentrate, săptămâna aceasta în zona Utvin, și s-a accelerat partea de structuri la podețe pentru a pregăti terenul necesar umpluturilor cu balast. Decopertări de strat vegetal, drenaje, compactări, săpături la piloții turnați, lucrări la podețe, stabilizări de maluri sunt doar câteva din lucrările realizate pe sector între km 0 și km 5. La capătul celălalt al viitoarei centuri, spre Ghiroda, s-au realizat compactări de teren stabilizat cu dorosol și se continuă decopertarea stratului vegetal. Umpluturi cu pământ s-au mai executat în zona localității Moșnița Nouă, unde s-au realizat nivelări la cota stratului de formă“, a informat DRDP Timișoara.

De asemenea, reprezentanții instituției transmit că la ultimul sit cercetat, munca arheologilor a început să scoată la iveală alte descoperiri.

Centura de Sud a Timișoarei va avea o lungime de 26 de kilometri, iar lucrările începute în această primăvară sunt realizate de către firma Tirrena Scavi. Valoarea contractului se ridică la aproximativ 58 de milioane de euro, la care se adaugă TVA, iar lucrările trebuie finalizate în doi ani.

Foto: Facebook DRDP Timișoara