Noi curse către Stuttgart, Paris și Chișinău, direct de pe Aeroportul Internațional Timișoara

Noi curse către Stuttgart, Paris și Chișinău, direct de pe Aeroportul Internațional Timișoara

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

În anul centenarului Marii Uniri, compania națională Tarom și Aeroportul „Traian Vuia” Timișoara apropie pe calea aerului românii de pretutindeni. Din iulie au fost lansate cursele către Stuttgart (Germania), Paris Charles-de-Gaule (Franța) și din septembrie va fi lansată cursa către Chișinău (Republica Moldova). Cele trei noi destinații sunt deosebit de importante pentru regiunea de vest a României.

”Ne bucurăm să confirmăm ceea ce anunțam ca proiect, cu puțin timp în urmă. Alături de compania națională Tarom, putem oferi aceste trei noi destinații. Astfel, pasagerii care pleacă de la Timișoara au posibilitatea de a ajunge într-un timp foarte scurt la Chișinău, iar Timişoara poate fi pentru cetățenii moldoveni un punct de interes sau de tranzit spre alte destinații. Zona Stuttgart este în mod tradițional apropiată cetățenilor bănățeni iar Paris Charles-de-Gaule, un nod aerian foarte important oferă conexiuni spre aproximativ 250 de destinații din întreaga lume. Prin intermediul companiei aeriene Tarom, Parisul devine al patrulea nod aerian cu legătură directă din Timișoara, după Bucureşti, Munchen și Frankfurt-am-Main, astfel încât pasagerii pot pleca spre orice colț al lumii, dar și de oriunde din lume se poate ajunge la Timișoara”, a declarat directorul Aeroportului Internațional Timișoara, Daniel Idolu.

Stuttgart este capitala regiunii Baden-Wurtenburg, o zonă de excelență în cercetare și dezvoltare și o regiune în care trăiesc astăzi foarte mulți dintre șvabii bănățeni care au plecat din țară după Revoluție. Cursa spre și dinspre Stuttgart va opera începând cu 15 iulie cu o aeronavă de tip A 318 şi va avea o frecvență de 3 ori pe săptămână, în zilele de miercuri, vineri și duminică.

Paris Charles-de-Gaule este unul dintre cele mai mari noduri aeriene la nivel mondial, cu aproximativ 250 de rute în toată lumea. Pasagerii vor putea călători pe toate continentele. Mai mult decât atât, compania aeriană Tarom este membră SkyTeam,  o alianţă aeriană globală ce oferă clienților companiilor aeriene membre acces la o vastă reţea ce cuprinde mai multe destinații, frecvențeşi conectivitate. Zborurile către și dinspre Paris Charles-de-Gaule vor opera de două ori pe săptămână, în zilele de marți și sâmbătă, începând din 17 iulie. Cursa va fi operată cu o aeronavă de tip B 737-300.

Zborul spre Chișinău, capitala Republicii Moldova, va face legătura între vestul țării și românii aflați dincolo de Prut. Cursele vor fi operate cu o aeronavă de tip ATR, de 3 ori pe săptămână, în fiecare luni, joi și sâmbătă, din 16 septembrie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *