Noi beneficii pentru studenții Universității Politehnica Timișoara: 600 de laptop-uri performante

Noi beneficii pentru studenții Universității Politehnica Timișoara: 600 de laptop-uri performante

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Studenții Universității Politehnica Timișoara, inclusiv cei admiși în anul I, vor beneficia, începând cu anul universitar 2021 – 2022, în mod gratuit, de laptopuri performante care să le asigure accesul la activitățile educaționale din mediul online.

Măsura face parte din cadrul proiectului cu titlul „Facilitarea accesului studenților UPT la educația digitală –EduUPT”, aprobat pentru finanțare prin POC – axa prioritară 2, acţiunea 2.3.3 – Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educaţie, e-incluziune, e-sănătate şi e-cultură, secțiunea e-educație.

Ultimul an și jumătate de școală online a fost caracterizat de numeroase provocări generate în mediul academic de pandemia Covid-19. Una dintre cele mai importante lecții învățate este aceea că universitatea trebuie în permanență să se adapteze schimbărilor din societate și să răspundă nevoilor studenților, astfel încât să le asigure egalitatea de șanse și o educație de calitate.

În acest context general și pentru a veni în sprijinul studenților care poate nu dispun de resursele necesare pentru achiziționarea unor calculatoare performante, capabile să facă față tuturor cerințelor, Universitatea Politehnica Timișoara a obținut finanțarea pentru achiziționarea unui număr de 600 de laptop-uri performante (în valoare de 750 de euro fiecare), în baza proiectului. Grupul țintă este reprezentat de studenții care beneficiază de bursă socială, de la toate facultățile UPT. Universitatea Politehnica Timișoara continuă astfel tradiția unui învățământ inovator și modern, centrat pe studenți și pe unul dintre obiectivele principale și anume acela de a forma profesioniști cu șanse reale de reușită pe piața muncii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *