Noi bani alocați de Consiliul Județean Timiș pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Noi bani alocați de Consiliul Județean Timiș pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Consiliul Județean Timiș a luat decizia de a aloca noi sume de bani și în acest an pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Concret miercuri, 24 iunie, în plenul CJ Timiș, a fost aprobat un proiect de hotărâre cu privire la alocarea “unui sprijin financiar unităților de cult aparținând cultelor religioase din județul Timiș din bugetul propriu al Județului Timiș pe anul 2020“.

În total, aleșii județeni au votat o sumă care se ridică la 2,6 milioane de lei pentru sprijinirea, și în acest an, a cultelor religioase. Din această sumă, cultul ortodox român primește 1,95 milioane lei, din care 100.000 lei sunt distribuiți pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului.

Totodată, cultul ortodox sârb primește 40.000 lei, cultul ortodox ucrainean – 20.000 lei, cultul romano-catolic – 170.000 lei, cultul greco-catolic – 40.000 lei, cultul reformat – 45.000 lei, cultul evanghelist – 20.000 lei, cultul penticostal – 160.000 lei, cultul adventist – 25.000 lei, iar cultul baptist – 130.000 lei.

Potrivit reprezentanților CJ Timiș, suma de 2,6 milioane lei a fost alocată cultelor religioase în vederea cofinanțării unor lucrări de construcții, renovare, consolidare și pictură la unitățile parohiale, așezăminte sociale și educaționale.

Sumele alocate cultelor religioase au fost stabilite procentual, în funcţie de numărul de populaţie stabilă de o anumită religie în total populaţie stabilă a judeţului Timiş, din statistica dată de recensământul populaţiei transmisa de Directia de Statistica a Județului Timiș, precum și a cererilor cu solicitările financiare depuse la Consiliul Județean Timiș Compartimentul Buget, din partea reprezentanților tuturor cultelor recunoscute in Romania de pe raza județului Timiș si analiza utilizării sprijinului financiar alocat de Județul Timiș in anul 2020 cu aceeași destinație conform Procesului Verbal de evaluare si propunere de alocare sprijin financiar pentru unitățile centrale de cult încheiat in cadrul Direcției Buget-Finante, Informatizare Compartiment Buget“, scrie în proiectul de hotărâre.