Noi autosanitare SMURD in judetul Timis, cumparate cu bani europeni

Noi autosanitare SMURD in judetul Timis, cumparate cu bani europeni

- in Eveniment, Locale, Slider, Stiri
0

Salvatorii din județul Timiș pot interveni în situații critice mai în siguranță.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș a anunțat că, începând de astăzi, șase autosanitare SMURD noi de tip B au intrat pe intervenție și vor deservi locuitorii din județul nostru. Astfel va fi îmbunătățită capacitatea de intervenție a salvatorilor din Timiș.

Cele șase autosanitare SMURD vor înlocui autosanitarele vechi din cadrul subunităților de intervenție Buziaș, Deta, Făget, Detașamentul 1 de Pompieri Timișoara, Detașamentul 2 de Pompieri Timișoara și Punctul de lucru Pișchia, deoarece acestea nu mai prezentau siguranță nici pentru cetățeni, dar nici pentru pentru salvatori, datorită gradului de uzură ridicat și sutelor de mii de kilometri de la bord. În cadrul ISU Timiș sunt operaționalizate nouă autosanitare SMURD de tip B. Trei dintre acestea au fost înlocuite în anul 2018, iar celelalte șase sunt înlocuite începând de astăzi. Astfel, putem afirma că am reușit să îmbunătățim capacitatea operativă la intervențiile privind urgențele medicale, iar cetățenii se pot bucura de servicii de calitate“, a transmis ISU Timiș.

Cele șase autosanitare SMURD noi au fost achiziționate la nivel național de către Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență prin fonduri europene accesate prin proiectul “Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale – Regiunea Vest”.