Nocturnalii 2020 în Curtea Franciscană din Timișoara

Nocturnalii 2020 în Curtea Franciscană din Timișoara

- in Cultura, Locale, Social, Stiri
0

Într-o vară a izolării, a măștilor, a incertitudinii copleșitoare, în cea mai bizară și inimaginabilă vară, compania de teatru independent Arte-Factum Timișoara deschide stagiunea open-air în Curtea Franciscană.

După 100 de zile de când coronavirusul a închis teatrele, Nocturnaliile 2020 în Curtea Franciscană încep cu Erendira&bună-sa/remix #10, spectacol al regizorului actor Levente Kocsárdi.

Obsedanta poveste a copilei bătute de vântul nenorocirii și vândută de propria-i bunică va fi jucată sâmbătă, 15 august, de la ora 20:30, într-una dintre cele mai fermecătoare curți interioare din centrul Timișoarei, cea a Centrului de Cultură și Artă Timiș (str. E. Ungureanu nr.1), un spațiu relansat de Nocturnalii în circuitul teatral al orașului.

Pentru că spectacolele Arte-Factum se hrănesc din emoția directă, intimă, intensă, a întâlnirii cu oamenii, pentru că avem nevoie unii de alții ca să trecem cu bine de pandemie, pentru că putem reinventa întâlnirile cu publicul și putem trăi frumos și sănătos seri de teatru bun.

Incredibila și trista poveste a candidei Erendira și a bunicii sale fără suflet, Toamna patriarhului și Un domn foarte bătrân, cu niște aripi uriașe sunt scrierile lui Márquez care au inspirat spectacolul, sunt pre-texte care le dau actorilor și personajelor lor prilejul să analizeze linia subțire, continuu fluidă, dintre teatru și realitate.

Încercăm în acest spectacol să vorbim asumat și responsabil despre una dintre cele mai monstruoase forme despre abuz, exploatarea sexuală a unei copile. Dincolo de ficțiunea genială care ne-a inspirat, este o realitate atroce. Erendira&bună-sa/remix  e un spectacol care exorcizează oroarea. Teatru de explorare și experiment, teatru-școală și teatru- militant, însă, mai mult decât orice, este un spectacol de teatru cu actori tineri”, subliniază regizorul Levente Kocsárdi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *