Nocturnă pe pârtiile de schi de pe Semenic

Nocturnă pe pârtiile de schi de pe Semenic

- in Actualitate, Locale, Slider, Sport, Stiri
0

Anul care vine bănățenii vor avea nocturnă pe pârtiile de schi de pe Semenic. La propunerea lui Sorin Frunzăverde, s-a aprobat majorarea capitalului social la Schilift SRL, unde Consiliul Județean Caraș Severin este acționar majoritar.

Prin urmare, capitalul social a fost majorat cu suma de 300.000 de lei. ,,Este vorba de reamenajarea pârtiei de 1.430 de metri de pe Muntele Semenic, realizarea unei instalații de nocturnă, achiziționarea unui ratrac care să lucreze, practic, pe această pârtie, a unei freze care să realizeze accesul din intersecția cu fostul Hotel Gozna și până la releu”, a declarat Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

Investiția e foarte importantă în zonă. Zona Semenic are avantajul unei lungi perioade de zăpadă, de 6 luni pe an. Turiştii găsesc aici un schilift şi mai multe pârtii, iar în ceea ce priveşte cazarea, staţiunea Semenic dispune de peste 400 locuri de cazare în principal în cabanele Gozna, Nedeea şi Semenic, ca şi în vilele din zonă.

Munţii Semenicului fac parte din grupa sudică a Carpaţilor Occidentali, culminând cu Vârful Piatra Goznei (1447 m) şi Vârful Semenic (1445 m). De aici izvorăsc Timişul, Nera, Bârzava etc. Alături de Munţii Semenicului, în aceeaşi grupă, se mai găsesc şi Munţii Aninei şi ai Dognecei, formând nucleul Munţilor Banatului. Întreg acest ansamblu montan formează o zonă turistică importantă, unde se poate practica un turism complex.

Complexul turistic Semenic se găseşte la peste 1400 m altitudine, între vârfurile Piatra Goznei şi Semenic, situat într-un cadru natural atractiv, beneficiind de amenajări pentru sporturi de iarnă şi căi de acces lesnicioase. În afara unui teleferic, există drumuri de acces din Reşiţa – Văliug şi Slatina Timiş – Trei Ape – Gărâna. Acest al doilea drum face legătura cu linia ferată Timişoara – Bucureşti prin Slatina-Timiş, de unde pe şoseaua E 70 sunt circa 20 km până la Caransebeş.