Noaptea Muzeelor la Timișoara. Program

Noaptea Muzeelor la Timișoara. Program

- in Actualitate, Cultura, Locale, Stiri
0

O seară de excepție ne așteaptă sâmbătă, 19 mai. Trei instituții de cultură din Timișoara marchează Noaptea Muzeelor. Muzeul Național al Banatului, Muzeul de Artă și Muzeul Satului Bănățean își așteaptă vizitatorii cu o serie de evenimente, spectacole și concerte, iar intrarea este liberă.

Program:

Muzeul Național al Banatului, Bastion Theresia – deschis între orele 20:00 – 01:00

Expoziții: Ipostaze ale devenirii unei metropole europene; Patrimonium 2017 – exponate ce au îmbogățit colecția muzeului din săpături arheologice; Expoziție de trofee cinegetice autohtone, Muzeul Popas; Prevernisaj Baraka/BK Squad// – expoziție de artă contemporană.

Evenimente – Curtea Bastionului Theresia: 20:00-23:00 – Rondul de noapte – spectacol de reconstituire istorică, prezentare de arme și tehnici de luptă din trecut, spectacol de lumini și foc cu Peregrinii, Lupus Dacus și grupul de păstrare a tradițiilor Losonczy Istvan.

Muzeul de Artă – deschis între orele 18:00 – 24:00

Expoziții, concerte – Evenimentul major: Victor Vasarely, pictură și grafică; Ștefan Szönyi, Monumental, pictură; „Olimpicii Timișoarei” recital în Sala Barocă, ora 19:00;

Muzeul Satului Bănățean – deschis între orele 19:00-24:00

Expoziții – Casele bănățene aflate în secția din aer liber; Expoziția „Dimitrie Gusti – o cercetare în Ținutul Hălmagiului”; Expoziția de port popular „Ormanul cu țoale”; Expoziția de fotografie etnografică „Străbunii”, Lansarea catalogului „Portul tradițional din Banatul de câmpie”, ora 20:00.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *