Noaptea Ideilor, la Universitatea de Vest Timișoara

Noaptea Ideilor, la Universitatea de Vest Timișoara

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Noaptea Ideilor 2020 -La Nuit des Idées – va avea loc, în 30 ianuarie, de la ora 18.00, la Universitatea de Vest Timișoara. Tema acestei ediții pune în discuție problema echilibrelor ecologice și a relației dintre om și lume. Aceasta invită la dezbatere pornind de la întrebările pe care le ridică mutațiile tehnologice și apariția inteligenței artificiale. „Să fii viu!” înseamnă și să acționezi, să-ți iei angajamente, să dai sens acțiunilor și existenței.

De la Paris la București și în alte peste 100 de orașe din lume, marile subiecte ale vremurilor în care trăim sunt dezbătute în locuri de cultură și de știință, în ultima joi a lunii ianuarie.

Noaptea ideilor înseamnă: o temă comună; o dată comună: ultima joi din ianuarie; un site comun care prezintă întregul program sub forma unei hărți interactive: www.lanuitdesidees.com; o noapte de dezbateri internaționale (100 de orașe în mai bine de 70 de țări); o mare adunare civică (200 000 de participanți în toată lumea); numeroase dezbateri transmise online.
Gh. M.