NINGE ca-n poveşti la Timişoara. Ce spun meterologii şi ce trebuie să faceţi dacă observaţi oameni fără adăpost care ar putea îngheţa de frig

NINGE ca-n poveşti la Timişoara. Ce spun meterologii şi ce trebuie să faceţi dacă observaţi oameni fără adăpost care ar putea îngheţa de frig

- in Actualitate, Locale, Stiri
0
zapada timisoara

Bucurie pentru prichindei, şi nu numai. La Timişoara a început să ningă ca-n poveşti. Fulgi mari de zăpadă se aştern pe străzile oraşului, care încep să fie îmbrăcate încet, încet, într-un covor alb.

De altfel, meteorologii au anunţat, în această dimineaţă, că ninsorile se vor extinde în aproape toată ţara. În unele zone, stratul de zăpadă va ajunge până la zece centimetri.

În condiţiile în care temperaturile sunt extrem de scăzute, reprezentanţii ISU Banat s-au gândit şi la oamenii fără adăpost care dorm pe străzile Timişoarei. Astfel, a fost lansată campania “Nimeni nu trebuie lăsat în frig”, în cadrul căreia cetăţenii care văd persoane fără adăpost sunt încurajaţi să sune la 112. Acestea vor fi preluate și transportate la unul din cele şase adăposturi din Timișoara sau la adăpostul din Lugoj.

Potrivit medicilor din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Timiş, în primele patru zile din 2016, 13 persoane, majoritatea oameni ai străzii, au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza frigului.

Foto: Robert Kristof

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *