Nicolae Robu si Calin Dobra – mesaje de Ziua Timisoarei, in Piata Unirii!

Nicolae Robu si Calin Dobra – mesaje de Ziua Timisoarei, in Piata Unirii!

- in Locale, Slider, Stiri
0

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu si președintele județului Călin Dobra au vorbit despre importanța zilei de 3 August – Ziua Timisoarei, la ceremonia organizată în Piața Unirii din Timișoara.

Ziua de 3 august este extrem de importantă pentru orașul nostru pentru că după aspirații de veacuri s-a ajuns la 3 august 1919 ca și Banatul să se integreze în ceea ce se constituise pe parcursul anului 1918 ca România Mare. De altfel la 1 decembrie 1918 s-a proclamat inclusiv unirea Banatului cu celelalte provincii locuite predominant de români, dar nu s-a putut înfâtui aceastp unire decât ceva mai târziu. Administrația  românească a fost instalată în 28 iulie 1919, dar abia în 3 august au intrat în oraș primele trupe ale armatei române condusă de Corneliu Virgil Economu și din acesta s-a consființit instalatalea administrație românești, integrarea acestei părți de românime în statul român. În Piața Unirii în fiecare an se organizează o ceremonie oficială de marcare a acestei importante zile cu participarea tuturor oficialităților și ne bucurăm că de fiecare dată în zonă sunt un număr important de timișoreni“, a spus primarul Nicolae Robu.

Astăzi la ceas aniversar, cred că este important ca de fiecare dată să privim în urma în istorie să ne comemorăm eroii care s-au jertfit pentru unitatea neamului românesc, dar cred că este important că am sărbătorit aceste eveniment într-o locație deosebită Piața Unirii să privim cu maximă încredere și responsabilitate ceea ce înseamnă. Caracteristica principală a județului Timiș și a Timișoarei în mod special este o întâțelegere între comunități indiferent de religie, orientare, dorințele politice. Cred că astaan este până la urmă mesajul și pentru cetățeni și pentru instituții să punem toți umărul la dezvoltarea municipiului Timișoara . La mulți ani Timișoara! La mulți ani dragi timișoreni!“, a spus președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.