Nicolae Robu se apara dupa ce a fost trimis in judecata de DNA: “Credeti ca primarul poate sa verifice tot ce semneaza?”

Nicolae Robu se apara dupa ce a fost trimis in judecata de DNA: “Credeti ca primarul poate sa verifice tot ce semneaza?”

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Primarului Nicolae Robu i se pare nedrept faptul că a fost trimis în judecată de procurorii DNA în dosarul vânzării de locuințe sociale. Marți, 13 noiembrie, edilul s-a apărat, precizând că primește metri cubi de documente la semnat zilnic și nu are cum să le verifice. Vă reamintim că primarul Robu este cercetat pentru faptul că în mandatul său au fost vândute două astfel de imobile, prejudiciul estimat de procurori ridicându-se la suma de 60.000 de euro.

Mi s-au prezentat două contracte la semnat, cu cinci semnături de la aparat, care evident garantau că totul este făcut cu stricta respectare a legii și vânzarea s-a discutat și ca preț în comisia de specialitate pe Legea 112, din care eu nu fac parte. Comisia funcționa din inerție pe baza unei hotărâri din timpul administrației precedente, cu primar Ciuhandu, în care era scris negru pe alb că se pot vinde locuințe și unor chiriași care au contractul de închiriere încheiat ulterior datei intrării în vigoare a legii. Nu mi se pare normal ca eu să fiu acuzat, câtă vreme nu am nicio implicare decât aceea de reprezentare instituțională. Ce, primarul poate să verifice tot ce semnează? Atunci de ce există un aparat de specialitate care cheltuiește sume uriașe, lună de lună? De aceea există, să-și facă fiecare treaba și să și răspundă fiecare pentru ceea ce decide el. Eu susțin că tot ce s-a făcut este legal și că pretenția procurorului că nu e legal nu e justificată. Nu am avut niciun motiv să nu semnez un document care respecta procedurile interne, s-a trecut prin comisie, s-a venit cu semnături de la cei pe care procedura îi cerea nominalizați la semnat. În ce bază să vin eu să spun că nu semnez?”, a spus Robu.

Primarul Timișoarei a precizat că i se pare “ceva putred în toată povestea”, cu referire la faptul că prejudiciul a fost majorat de la 40.000 de euro la 60.000 de euro. “Dacă eu aș fi vinovat, să fiu pedepsit. Ce caut eu în toată povestea cu o mie de locuințe și cu cele 40 de milioane de euro? În instanță sunt acuzat doar de cele două, dar mediatic, și asta a plecat din DNA, de ce și pe documentul înmânat mie pe patru pagini și jumătate se vorbește despre ce s-a întâmplat când eu nu eram primar. De ce?”, s-a întrebat retoric edilul.

În final, Robu a anunțat că nu-și va da demisia din funcția de președinte al PNL Timiș, pentru că “nu am niciun motiv să fac așa ceva, eu aduc plusuri PNL. Dacă PNL nu are nevoie de mine, nu lupt eu ca să ajut PNL-ul, în nici într-un caz, dar câtă vreme sunt în această funcție, eu am făcut doar servicii PNL-ului și oricine știe lucrul acesta. Dacă PNL consideră că în situația creată îi e mai bine fără mine, eu nu o să opun nici cea mai mică rezistență. Nu am discutat cu Ludovic Orban“.