Primarul Nicolae Robu se apără, după ce a fost criticat de ministrul Apelor pe tema vaporașelor: “Primăria a făcut ce trebuia”

Primarul Nicolae Robu se apără, după ce a fost criticat de ministrul Apelor pe tema vaporașelor: “Primăria a făcut ce trebuia”

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0
vaporase

Nicolae Robu i-a dat replica vineri, 18 mai, ministrului Apelor și Pădurilor, care a declarat joi la Timișoara, că s-ar fi pus căruța înaintea boilor, cu referire la faptul că primăria a cumpărat cele șapte vaporașe, iar apoi a aflat că trebuie înființată Administrația Canalului Bega, pentru a putea circula cu ele.

Primăria Timișoara a făcut exact ce trebuia să facă pentru a aduce României șase milioane de euro prin proiectul european de reabilitare a malurilor Begăi, adică fără nicio legătură cu înființarea acelei autorități de administrare a căii navigabile a canalului Bega. Am cumpărat vaporașele pentru a putea beneficia de cele șase milioane de euro, iar vaporașele trebuia să fie cumpărate până în data de 20 iunie 2016 de către primărie. Asta era obligația impusă de finanțator. Cine ar fi stat să creeze Administrația Căii Navigabile și să piardă fondurile? Nimeni nu ar fi făcut așa ceva”, a declarat Nicolae Robu.

Ministrul Apelor și Pădurilor a mai precizat joi, 17 mai, că Primăria Timișoara ar fi început demersurile la Guvern pentru realizarea Administrației Canalului Bega abia anul trecut. Însă, Nicolae Robu l-a contrazis, precizând că primii pași au fost făcuți încă de acum doi ani și jumătate.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *