Nicolae Robu: “S-a ieșit din blocaj la Drumul Boilor”

Nicolae Robu: “S-a ieșit din blocaj la Drumul Boilor”

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Nicolae Robu, încă primarul în funcție al Timișoarei, a venit marți, 20 octombrie, cu noi detalii referitoare la stadiul lucrărilor la Drumul Boilor. Astfel, edilul-șef a susținut că s-a reușit ieșirea din blocaj la Drumul Boilor. Prin urmare, lucrările pot avansa pe acest nou drum care va lega Timișoara de Moșnița.

La Drumul Boilor, în sfârșit s-a ieșit din blocaj. Mai erau acolo doi proprietari care ar fi trebuit să facă actul de donație. Pentru că nu s-a putut merge pe traseul vrut inițial, s-a impus o anumită deviere și era nevoie de actul de donație din partea a doi proprietari. Am fost informat de către domnul director general Culiță Chiș că, în sfârșit, s-a semnat actul de donare. Prin urmare, firma Super Constrcut, care efectuează lucrările, are de acum undă verde să finalizeze această lucrare foarte importantă“, a explicat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai precizat că rămâne, totuși, o problemă de rezolvat. Și anume, sensul giratoriu de la intersecția Drumului Boilor cu Centura Sud a Timișoarei.

“Tot ce a mai rămas de rezolvat, asta trebuie rezolvat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, este intersecția cu Centura Sud. Acolo s-a convenit deja, cu agrearea deja a domnului ministru al Transporturilor, a conducerii CNIAR, să se realizeze o girație. Cu toate acestea, încă mai sunt discuții pe acest subiect pentru că cică s-ar fi ieșit din posibilitățile financiare de a mai adăuga ceva la ce mai era de făcut la acest obiectiv, având în vedere că au fost multe modificări față de proiectul inițial. Și dacă chiar e așa, nu e cazul să ne poticnim. Eu cel puțin mi-am arătat ca primar disponibilitatea, sunt convins că ea va rămâne instituțional asumată și în continuare, chiar dacă persoana care va ocupa postul nu voi mai fi eu, ca Primăria Timișoara să pună banii pentru realizarea acelui sens giratoriu. Nu este vorba de o sumă mare și ar fi păcat să nu se rezolve și această problemă a intersecției Drumului Boilor cu centura sud”, a declarat Nicolae Robu.

Drumul Boilor va avea o lungime de 1.964 de metri și două benzi de circulație, trotuare și piste de biciclete, de câte 1,5 metri fiecare. Firma care execută lucrările este Super Construct, iar valoarea investiției este de aproape 13,8 milioane de lei, plus TVA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *