Nicolae Robu, răspuns pentru “Verde pentru Biciclete”: iubitorii mersului pe două roți nu au voie în centrul orașului, în continuare. Ce motive invocă

Nicolae Robu, răspuns pentru “Verde pentru Biciclete”: iubitorii mersului pe două roți nu au voie în centrul orașului, în continuare. Ce motive invocă

- in Actualitate, Locale, Slider, Stiri
0
nicolae robu bicicleta

Nicolae Robu este ferm pe poziții: bicicliștii au în continuare interzis în centrul istoric al Timișoarei. În schimb, primarul urbei de pe Bega se angajează că va repara pistele de biciclete din oraș sau că le va permite accesul iubitorilor mersului pe două roți pe liniile de tramvai.

Edilul-șef a anunțat că nu se răzgândește în ceea ce privește accesul bicicliștilor în centrul orașului într-un răspuns adresat celor de la “Verde pentru Biciclete”, care i-au trimis mai multe solicitări. “„Vreau să reafirm că eu am obligația să răspund în egală măsură și așteptărilor/doleanțelor cetățenilor ce nu utilizează bicicleta, cetățenilor care doresc să se plimbe relaxați, fără nicio neliniște pentru ei și/sau pentru copiii/nepoții lor, prin minunatele zone pietonale ale orașului, zone nu întâmplător numite astfel. Așadar, vă rog să înțelegeți, dragi bicicliști, că deciziile privind aceste zone sunt decizii cumpătate, raționale, cu un foarte larg suport cetățenesc și nu putem reveni asupra lor. Între bicicliști, pietoni și șoferi trebui să existe în orașul nostru bună înțelegere și respect reciproc, conviețuire în armonie și nicidecum tensiuni născute din diverse ambiții”, este de părere Nicolae Robu.

În răspunsul trimis celor de la “Verde pentru Biciclete”, primarul Timișoarei anunță că este de acord ca bicicliștii să aibă acces de-a lungul liniilor de tramvai în tot orașul, cu realizarea de reparații ale pistelor de biciclete, cu soluționarea realistă a situației mașinilor parcate/staționate pe pistele de biciclete, cu realizarea unor rampe de acces de-a lungul tuturor trotuarelor și cu semnalizarea corespunzătoare a pistelor pentru biciclete.

Vă reamintim că, în acest moment, accesul bicicliștilor în Piața Libertății, Piața Victoriei și toate străzile pietonale din zona Cetate este interzis. Excepție fac câteva străzi, și anume: E. Ungureanu, A. Pacha, Radu Negru, E. Carusso, Victor Vlad Delamarina, Gheorghe Lazăr – de la intersecția cu str. E. Ungureanu spre Piața Unirii, Lucian Blaga, J. Bolyai, Dimitrie Cantemir și Palanca.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *