Primarul Nicolae Robu nu vrea casatorii intre homosexuali si lesbiene: “Sunt traditionalist”

Primarul Nicolae Robu nu vrea casatorii intre homosexuali si lesbiene: “Sunt traditionalist”

- in Locale, Slider, Social, Stiri
0

În data de 9 octombrie, românii sunt chemați la referendumul pentru revizuirea Constituției cu privire la noțiunea de familie. Într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, primarul Nicolae Robu a anunțat că va participa la referendum și va vota pentru familia tradițională.

Problema pusă în discuție este dacă familia să fie definită prin Constituție conform tradiției românești și a altor popoare drept entitate întemeiată pe căsătoria între două persoane de sex diferit sau drept entitate întemeiată pe căsătoria între două persoane indiferent de sexul lor. (…) Eu, deși un nonconformist de felul meu, în problema în discuție sunt tradiționalist, conservator. Am respect egal pentru heterosexuali și homosexuali și judec fiecare om pentru ce este el însuși, nicidecum categorial. (…) Dar când niște noțiuni s-au consacrat cu un anumit sens de-a lungul a sute, chiar mii de ani, cu voia a milioane și milioane de oameni care le-au conferit aproape sacralitate în înțelesurile respective, drepturi egale pentru cei de altă orientare înseamnă ca ei să-și poată defini noțiuni corespondente în înțelesul vrut de ei, nicidecum ca ei să transforme înțelesurile noțiunilor consacrate de ceilalți, peste voia acestora! Eu, personal, vreau ca atunci când spun cuiva că sunt căsătorit, respectivul să nu aibă nevoie de o întrebare suplimentară pentru a afla dacă cu o femeie sau cu un bărbat, ci totul să fie subînțeles, ca acum, ca în tradiția noastră multiseculară, chiar multimilenar“, a spus primarul Nicolae Robu.

În concluzie, primarul Timișoarei a explicat că se va prezenta la referendum în data de 9 octombrie și va vota “pentru păstrarea sensurilor tradiționale pentru noțiunile de familie și căsătorie, dar voi continua să am tot respectul și pentru cei cu orientare homosexuală, pentru ce reprezintă ca individ, fiecare dintre ei în parte“.