Nicolae Robu nu se lasa: nu da autorizatie de construire pentru noua hala a fabricii de cauciucuri, desi Continental are aviz de la Agentia de Mediu

Nicolae Robu nu se lasa: nu da autorizatie de construire pentru noua hala a fabricii de cauciucuri, desi Continental are aviz de la Agentia de Mediu

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0
continental

Nu se mai termină scandalul izbucnit între Nicolae Robu și compania Continental, după ce edilul a aflat că se dorește extinderea fabricii de cauciucuri de la Pădurea Verde.

Continental Anvelope a organizat marți dimineață, 15 mai, o conferință de presă, pentru a le arăta jurnaliștilor ce anume se dorește a fi realizat. Și anume, modificarea unei hale.

Continental Anvelope Timișoara nu își va mări volumul de producție. Am depus la Primăria Timișoara cereri de autorizare pentru demolare și reconstrucție hală, avizate pozitiv de autoritățile locale. Hala nou construită va fi folosită pentru stocarea semicomponentelor și pentru recompartimentarea și eficientizarea producției la volumul de producție actual, fără impact asupra mediului. Vreau să subliniez faptul că prin aceste investiții volumul de producție al fabricii nu va crește“, a declarat Sorin Samonid, directorul general al Continental Anvelope Timișoara.

Reprezentanții companiei au mai anunțat că dosarul depus spre aprobare conține avizul pozitiv din partea Agenției Județene pentru Protecția Mediului, care arată că hala ce urmează a fi construită și activitatea desfășurată acolo nu au un impact negativ asupra mediului.

Cu toate acestea, Nicolae Robu spune răspicat: Primăria Timișoara nu va elibera nicio autorizație de construire companiei Continental și invocă o hotărâre de consiliu local aprobată în anul 2015.

Știu clar că la etajul 1, în noua hală, va fi montată o instalație de șpreiere, iar această operațiune se va face cu substanțe chimice, nu cu apă sfințită. Evident că nu se va elibera autorizație de construire de la primărie, nu este suficient avizul de la Agenția de Mediu. Eu nu fac concesii. Cu mine ca primar nu se vor aproba investiții poluatoare“, a spus primarul Nicolae Robu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *