Nicolae Robu jignește jurnaliștii: “Cât de departe poate merge prostia unora”. De ce spune că fântâna muzicală din Parcul Botanic nu e kitsch

Nicolae Robu jignește jurnaliștii: “Cât de departe poate merge prostia unora”. De ce spune că fântâna muzicală din Parcul Botanic nu e kitsch

- in Administratie, Locale, Stiri
0
fantana bega

Nicolae Robu a postat luni, 4 decembrie, din nou un mesaj pe contul său de Facebook, atacând jurnaliștii care l-au criticat pentru că a scris la post scriptum-ul unei postări “Dacă nu strâng cel puțin 1000 de Like-uri în primele 5 ore de la postare, n-o mai fac! :))“. Primarul Timișoarei se referea la fântâna muzicală de patru milioane de euro pe care vrea să o realizeze în Parcul Botanic.

Nu pot să nu mă mir, o dată în plus, cât de departe poate merge prostia unora -mă refer, evident, la pretinși jurnaliști, nu la jurnaliștii adevărați, pe care-i stimez, cum am mai spus-o în nenumărate rânduri-, prostia unora care n-au înțeles, în pofida prezenței semnului <:))>, joaca/gluma/ironia din acel post scriptum și și-au putut închipui că eu chiar iau decizii în funcție de numărul de like-uri / oră primite pe Facebook și-atât. Eu țin cont și de acest parametru -altfel n-aș face consultările-, părerea suporterilor mei este importantă pt mine, dar deciziile le fundamentez temeinic înainte de a mă consulta cu ei, cu ei mă consult doar asupra oportunității unui lucru sau altul“, a scris Nicolae Robu pe rețeaua de socializare.

De asemenea, primarul Timișoarei a mai precizat că sistemul de spectacole de muzică și jocuri de apă și de lumină pe care vrea să-l realizeze în Parcul Botanic nu este un kitsch, proiectul fiind inspirat din orașe mari ale lumii. “Este un obiectiv extrem de important pentru orașul nostru, inspirat din realizări similare din orașe celebre ale lumii -Barcelona, Dubai, etc.-, creație a unor colective pluridisciplinare formate din artiști, arhitecți, ingineri și alți specialiști de marcă. A cataloga așa ceva drept kitsch denotă semidoctism, snobism, clișeism, în cel mai bun caz! Un asemenea obiectiv ne va oferi nouă, timișorenilor, noi modalități de a ne delecta, de a ne bucura sufletele și va conferi orașului nostru un plus de atractivitate. Veți vedea, cu toții -și fiți siguri că veți vedea, doar mă cunoașteți!- câtă lume va veni în Timișoara țintit pt acest obiectiv“, a explicat Nicolae Robu.