Nicolae Robu este atacat din interiorul PNL

Nicolae Robu este atacat din interiorul PNL

- in Locale, Politica, Slider, Stiri
0

Proiectul Timișoara Capitală Europeană a Culturii a devenit teren de război între Nicolae Robu și unul dintre primarii liberali din Timiș. Alin Nica, de la Dudeștii Noi și candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Timiș, l-a atacat direct pe liderul său de partid din cauza scandalului pe care edilul Timișoarei l-a creat în lumea culturală timișoreană.

Astfel, Nica îl acuză pe Nicolae Robu că Timișoara e pe cale să piardă 1,5 milioane de euro dacă Primăria Timișoara se retrage din Asociația TM2021 așa cum dorește Robu și dacă scandalurile pe care le provoacă nu încetează.

“Timișoara poate pierde Premiul Melina Mercouri în valoare de 1,5 milioane de euro, care se acordă deținătoarelor titlului la finalul perioadei de monitorizare. Niciodată în istoria de 35 de ani a acestei inițiative europene nu s-a întâmplat ca un oraș deținător al titlului de Capitală Europeană a Culturii să nu primească acest premiu simbolic. Ar fi un semnal foarte prost dat partenerilor externi dacă va fi necesară o interventie a organismelor de control ale Uniunii Europene”, a declarat Nica.

Nicolae Robu dorește să propună Consiliului Local un proiect de hotărâre prin care să fie aprobată retragerea Primăriei Timișoara din cadrul Asociație TM2021.