Nicolae Robu despre Fritz: “Nu a venit cu absolut niciun proiect propriu! Absolut niciunul!“

Nicolae Robu despre Fritz: “Nu a venit cu absolut niciun proiect propriu! Absolut niciunul!“

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu dă încă o dată de pământ cu Dominic Fritz, pe motiv de proiecte ale orașului. Fritz se laudă cu cel mai ambițios proiect al Timișoarei, cel de pe Calea Bogdăneștilor, ca fiind al său, în timp ce contractul de finanțare pe fonduri europene a fost semnat de către Robu. Mai mult, Robu spune că de fapt useristul se plânge în continuu de “greaua moștenire”, dar proiectele importante și le asumă ca fiind realizate de el.

“Stimați timișoreni,

🔴 Ia uitați până unde poate merge dl Fritz cu desconsiderarea dv, care ați trăit aici și cunoașteți adevărul în toate privințele, legat de Timișoara!

🔴 Dl Fritz numește unul din proiectele moștenite de la Administrația Robu, prezentând fără jenă lucrurile ca și cum ar fi vorba despre un proiect de-al lui, drept “CEL MAI AMBIȚIOS PROIECT DE INFRASTRUCTURĂ DIN ULTIMII ZECI DE ANI ÎN TIMIȘOARA”! Și, în același timp, cataloghează ce a preluat de la mine, drept… GREAUA MOȘTENIRE! Frumos, nu?! Este vorba despre grupul de obiective:
➡️ Str. Calea Bogdăneștilor
➡️ Str. Grigore Alexandrescu
➡️ Pasajul Solventul
➡️ Podul Solventul

🔴 Dv, fiind timișoreni și trăind aici, știți, fără îndoială, cum stau lucrurile, dar haideți să ne reamintim împreună:

➡️ Str. Calea Bogdăneștilor
♦️ contract de finanțare pe fonduri europene semnat în octombrie 2019 de Primarul Robu și contract de execuție semnat în iunie 2020, de asemenea de Primarul Robu
➡️ Str. Grigore Alexandrescu ♦️contract de finanțare pe bugetul local semnat în 2019 de Primarul Robu și contract de execuție semnat în vara lui 2020 de asemenea de Primarul Robu și ținut apoi suspendat de Primarul Fritz din noiembrie 2020!!!
➡️ Pasajul Solventul
♦️ contract de finanțare pe bugetul local semnat în 2018 de Primarul Robu și contract de proiectare și execuție (la pachet) semnat în 2020 de asemenea de Primarul Robu (anunțat inițial ca amânat de Primarul Fritz!)
➡️ Podul Solventul
♦️contract de finanțare pe fonduri europene pt proiectare semnat în septembrie 2020 de Primarul Nicolae Robu

🔴 Menționez că TOATE aceste proiecte sunt parte a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă aprobat în 2016, sub Primar Nicolae Robu, plan elaborat cu asistența unora dintre cei mai reputați specialiști în domeniu din lume (asta apropo de “nefolosirea” specialiștilor de către Administrația Robu!)

Stimați timișoreni,

🔴 Este cel mai normal lucru ca un Primar să continue proiectele moștenite de la predecesorul său. Dar bunul simț elementar obligă:
➡️ la a recunoaște ce ai moștenit și ce ai făcut tu pe fiecare proiect, în funcție de stadiul în care l-ai preluat
➡️ la a veni și tu cu propriile proiecte

♦️ Ce a făcut dl Fritz?

🔴 Dl Fritz:
➡️ s-a plâns în continuu de jumătate de an de greaua moștenire
➡️ a anulat toate proiectele pe venituri proprii care încă puteau fi blocate; din fericire, unele au nu mai puteau fi anulate
➡️ a blocat toate proiectele pe venituri proprii pe care le-a găsit în derulare, ca de exemplu:
🔸Bd. Sudului
🔸Str. Mareșal Constantin Prezan
🔸Str. Grigore Alexandrescu,
reluându-le după 5 luni, în care locuitorii din zonă au fost făcuți să sufere cu cinism și suferă în continuare
➡️ a încercat să anuleze inclusiv o parte din proiectele moștenite cu finanțare europeană, până când i s-a atras atenția că riscă să i se impute prejudiciul și-atunci a renunțat

🔴 Dl Fritz:
➡️ nu a venit cu absolut niciun proiect propriu! Absolut niciunul! Și declară în proiectul de buget drept proiecte noi aproape toate proiectele pornite de mine, cum nu-mi puteam închipui că un om ar putea să facă, cu atât mai mult un neamț; adaug asta pt că experiențele mele cu nemți mi-au creat o părere foarte bună despre ei! Incredibil, pur și simplu! Incredibil, dar credeți-mă, în același timp, adevărat!

🟢 Dar, cât de curând, sunt convins, având încredere în instituțiile statului român, se va ajunge ca și d-lui Fritz să i se aplice legea, cât o fi el de “neamț în România”, cum afirmă batjocoritor când se scuză de ineficiența totală de care dă dovadă!”, a scris pe pagina sa de Facebook, fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *