Nicolae Robu cere proprietarilor de sali de sport din Timisoara sa isi inceteze activitatea. Ce va urma in orasul de pe Bega?

Nicolae Robu cere proprietarilor de sali de sport din Timisoara sa isi inceteze activitatea. Ce va urma in orasul de pe Bega?

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu a postat un mesaj, pe pagina sa de Facebook prin care își liniștește prietenii virtuali. Edilul spune că situația în Timiș nu este atât e gravă și îndeamnă la calm. Mai exact, 12 persoane sunt pozitive la coronavirus din care cinci sunt vindecate. Șapte perosane sunt încă internate la Spitalul Victor Babeș.

Vă spun doar că 6 din cei 7 timișoreni infectați la ora actuală provin din carantină. Și haideți să ne întrebăm: ce s-ar fi întâmplat dacă ei n-ar fi fost carantinați, ci lăsați în voie, la viața obișnuită?! Răspunsul e cutremurător, evident! Am fi avut, probabil, zeci de contaminați, care ar fi contaminat la rândul lor, cumulat, alți peste o sută și tot așa! Procedând, însă, corect, responsabil, avem 6 contaminați PUNCT (al 7-lea nu provine din carantină)“, a scris pe Facebook, primarul Nicolae Robu.

Edilii Timișoarei cere proprietarilor de săli de sport să-și înceteze activitatea, iar restaurantele și barurile să facă unele modificări. Dacă numărul de bolnavi va crește s-ar putea închide.

Vă rog să ne păstrăm calmul, dar să respectăm cu strictețe toate indicațiile și dispozițiile Comitetului Național pt Situații Speciale de Urgență, precum și cele generate de Comitetul Județean pt Situații de Urgență și de Comitetul Local pt Situații de Urgență. Adaug la acestea din urmă solicitarea de încetare a activităților în sălile de sport de întreținere și pe aceea ca în restaurante, baruri și la terase, distanța dintre mese să fie făcută de cel puțin 2 m. Menționăm că dacă numărul de infectați va crește, se va lua în discuție și închiderea acestor unități“, a mai scris pe Facebook, Robu.

Primarul Nicolae Robu face apel și către timișoreni să fie prudenți. “Încă o dată, fac apel la CALM, dar totodată la RESPONSABILITATE! În primul rând, vă cer tuturor celor care știți că prezentați riscuri să vă fi contaminat, date fiind locurile pe unde ați fost în ultimele săptămâni și companiile pe care le-ați avut, CHIAR DACĂ VĂ SIMȚIȚI BINE, să stați acasă, respectiv să vă autoizolați, dacă așa ceva se impune, după regulile în vigoare. În al doilea rând, vă cer celor care, dimpotrivă, nu vă încadrați în nicio categorie de risc, ținând seamă de locurile pe unde ați fost în ultimele săptămâni și de companiile pe care le-ați avut, să fiți prudenți, să evitați orice contacte cu persoane din prima categorie. Împreună, cu înțelepciune, putem depăși momentele grele prin care trecem și o putem face cu suferințe minime!“, mai scrie Robu.