Nicolae Robu a calculat: 5 milioane de euro pentru reparații la școlile și spitalele afectate de furtună

Nicolae Robu a calculat: 5 milioane de euro pentru reparații la școlile și spitalele afectate de furtună

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Este nevoie de o sumă fabuloasă de bani pentru lucrările de reparații la unitățile de învățământ și spitalele din Timișoara afectate de furtuna care a făcut ravagii duminică.

Nicolae Robu a calculat că sunt necesare aproape 21 de milioane de lei, adică cinci milioane de euro. Însă, puțin peste 10% din sumă va fi alocată de la Guvern, restul fondurilor vor fi asigurate de la bugetul local.

Iată costurile intervențiilor remediative necesitate de școlile și spitalele ce aparțin Primăriei Timișoara, în urma furtunii de duminică, 17.09.2017. La școli: 19.233.306 lei, din care pentru 2.100.000 lei, reprezentând 10.92%, există promisiuni de alocare de la bugetul de stat, restul de aproape 90% asigurându-se de la bugetul local. La spitale: 1.326.264 lei, din care pentru 342.000 lei, reprezentând 25.79%, există promisiuni de alocare de la bugetul de stat, restul de aproape 75% asigurându-se de la bugetul local. Menționăm că o bună parte din lucrări s-au și efectuat deja, grație mobilizării exemplare a echipelor de meseriași ale societății Primăriei, COLTERM, cărora le mulțumesc“, a scris primarul Timișoarei, pe Facebook.