Nicolae Ioțcu, fost președinte al Consiliului Județean Arad, trimis în judecată din nou. Ce șpagă a primit

Nicolae Ioțcu, fost președinte al Consiliului Județean Arad, trimis în judecată din nou. Ce șpagă a primit

- in Eveniment, Locale, Slider, Stiri
0
nicolae iotcu

Vești proaste pentru Nicolae Ioțcu, fost președinte al Consiliului Județean Arad. Acesta a fost trimis, din nou, în judecată, pentru trafic de influență.

Potrivit unui comunicat de presă al Direcției Naționale Anticorupție Timișoara, alături de Nicolae Ioțcu au fost trimiși în judecată și Ioan-Toader Faur, patronul unei firme, care este cercetat pentru cumpărare de influență în formă continuă, precum și Adrian Ionescu, tot reprezentantul unei societăți comerciale, cercetat tot pentru cumpărare de influență.

Procurorii DNA Timișoara spun că în perioada mai-iunie 2015, Nicolae Ioțcu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Arad, printr-un intermediar, a pretins și primit de la cei doi oameni de afaceri suma totală de 35.000 lei (25.000 lei de la Faur Ioan-Teodor și 10.000 lei de la Adrian Ionescu – Marius), bani ce urmau a fi folosiți pentru realizarea unei campanii de imagine a președintelui consiliului județean.

Sumele respective au fost pretinse și primite de inculpatul Ioțcu Petru Nicolae pentru a-și exercita influența asupra funcționarilor din subordine, în legătură cu derularea în bune condiții a contractelor încheiate de Consiliul Județean Arad cu societățile reprezentate de inculpații Faur Ioan-Teodor și Adrian Ionescu-Marius (recepția și plata la termen a lucrărilor executate, asigurarea în bugetul de venituri și cheltuieli al Consiliului Județean Arad a sumelor necesare plății lucrărilor contractate/executate precum și facilitarea atribuirii altor contracte de achiziții publice)“, transmite DNA.

Pe suma de 35.000 de lei s-a pus sechestru, banii find într-un cont ce aparține fostului președinte al Consiliului Județean Arad.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiș.

Amintim că Nicolae Ioțcu a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, pentru săvârșirea unei infracțiuni similare, fiind condamnat definitiv la pedeapsă cu închisoarea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *