Nicolae Birău: Pro România să aibă candidat un membru de partid la alegerile prezidențiale

Nicolae Birău: Pro România să aibă candidat un membru de partid la alegerile prezidențiale

- in Actualitate, Locale, Politica, Stiri
0

Nicolae Birău, coordonatorul Pro România Timiș, a spus joi, 11 iulie, că membrii formațiunii politice, dar și oamenii de rând care susțin partidul lui Victor Ponta și-ar dori ca acesta să aibă propriul candidat la alegerile prezidențiale din luna noiembrie a acestui an.

“La nivelul județului Timiș suntem într-o reorganizare în ideea pregătirii pentru campania pentru alegerile prezidențiale. Legat de alegerile prezidențiale, părerea este unanimă. Ne dorim ca Pro România să aibă ca și candidat un membru de partid, un om în jurul căruia să se strângă partidul. Acum putem da dovadă de forța de a ne mobiliza, de a munci pentru a susține un candidat la prezidențiale, un candidat Pro România. Este o dorință care vine de la membrii noștri și de la oamenii de rând“, a spus Nicolae Birău.

Totodată, Ioana Petrescu, vicepreședinte al Pro România și fost ministru al Finanțelor, a precizat că partidul nu a bătut palma cu altă formațiune politică. “Am anunțat public care este profilul candidatului Pro România, trebuie să fie pro-european, să nu aibă probleme penale. Aștept ca partidul meu să vină cu un candidat propriu. Nu s-a luat încă o decizie, de analizează mai multe opțiuni”, a precizat Petrescu.

O decizie privind candidatul Pro România la alegerile prezidențiale va fi luată la începutul lunii septembrie.

Pro România Timiș este dispusă să anunțe numele candidaților pentru Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș de abia după alegerile prezidențiale.