Nicolae Birau: “De ce nu avem aceeasi masura pentru toata lumea? CJSU Timis ar trebui sa ia atitudine in favoarea locuitorilor judetului“

Nicolae Birau: “De ce nu avem aceeasi masura pentru toata lumea? CJSU Timis ar trebui sa ia atitudine in favoarea locuitorilor judetului“

- in Actualitate, Locale, Politica, Stiri
0

Coordonatorul Pro Romania Timis, Nicolae Birau este de parere ca CJSU Timis ar trebui sa ia atitudine in favoarea locuitorilor judetului, nu sa se supuna directivelor venite de la centru.

E a sasea luna de cand oficial ne luptam cu virusul Covid-19. De atunci si pana acum s-au impus o serie de reguli pentru protejarea tuturor cetatenilor, insa pe partea economica nu se intreprinde nicio masura clara pentru a-i scapa de la faliment pe reprezentantii HORECA.
Cred cu tarie ca este nevoie sa se respecte regulile impuse de guvernanti in ceea ce priveste purtarea mastii, distantarea sociala si grija fata de cei din jur. Dar la fel ca restul lumii si noi, reprezentantii comunitatilor din Timis, ne intrebam ce facem cu micii intreprinzatori?
De ieri, de la ora 19, locuitorii județului Timiș au obligația de a purta măști în spații publice deschise precum piețele, târgurile sau stațiile de transport în comun. De asemenea, patronii de terase și cluburi sunt obligați să închidă după ora 23, fără a exista o explicație logica in ceea ce priveste modul de raspandire a virusului inainte sau dupa ora 23.
Cum ii ajutam? Pentru ca vedem disperarea oamenilor in incercarea de a supravietuii doar ca sa-si plateasca angajatii. Am avut discutii cu proprietarii de terase si nu cred ca ar trebui tratati ca pe niste dusmani. Si ei platesc taxe si impozite si ei contribuie la bugetul de stat. Comitetul Judetean de Situatii de Urgenta Timis ar trebui sa fie mult mai atent in luarea deciziilor si in impunerea restrictiilor cand vine vorba de ei.
De ce nu avem aceeasi masura pentru toata lumea? Timisul este unul dintre judetele in care s-au respectat masurile impuse si tot aici controalele s-au inasprit. Insa nimeni nu ia atitudine cand vine vorba de litoralul romanesc. Acolo nu se respecta distantarea sociala si nu mai este o problema. Dupa ora 23 locuitorii din Timis se pot imbolnavii de Covid, iar cei de pe litoral nu? Ma intreb care este interesul? Sa-i distrugem pe micii antreprenori? Bajbaiala guvernantilor pune in pericol sanatatea cetateniilor. Nu exista o logica in actiunile pe care guvernantii nostri le intreprind si nici o masura care sa vina in ajutorarea celor care isi dramuiesc micile afaceri in mediul rural. Ei sunt primii care vor avea de suferit si ultimii pe care reprezentantii guvernului ii ia in calcul. Comitetul de Situatii de Urgenta Timis ar trebui sa ia atitudine in favoarea timisenilor si a timisorenilor, nu sa se supuna directivelor venite de la centru“, a spus Nicolae Birau, coordonator ProRomania Timis.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *