Nicolae Birau: “Daca PSD vrea sa ne sustină candidatul la Consiliul Județean noi ii asteptam”

Nicolae Birau: “Daca PSD vrea sa ne sustină candidatul la Consiliul Județean noi ii asteptam”

- in Locale, Politica, Slider, Stiri
0

La nivel național se vorbește de ceva timp despre o alianță între PSD, Pro România și ALDE. La nivelul județului Timiș lucrurile stau cu totul altfel. Mai exact, negocierile se vor purta doar pentru proiecte și nu pentru candidați. Pro România Timiș are libertatea de a alege dacă va face alianță sau nu. Până în momentul de față, decizia Pro România Timiș este să meargă singur la alegerile locale, dar în politică totul e posibil.

Suntem un partid deschis, suntem un partid care își asumă discuțiile cu orice alt partid cu care vom putea să negociem proiecte. Nu o să negociem funcții, nu o să negociem împărțire pe alte influențe decât proiecte pentru comunitățile în care avem candidați și unde candidații noștri au șanse să le implementeze. Ori PSD, USR, PNL, ori cu oricine, sunt aceleași șanse. Că unii își doresc mai mult, că alții își doresc mai puțin este problema strict a lor. Noi știm că Pro România în alegerile locale va merge singur, cu candidați în 80% din comune, în celelalte comune cu liste de consilieri și după alegeri vom vedea pe bază de negocieri de proiecte vom crea majorități”, ne-a declarat coordonatorul Pro România Timiș, Nicolae Birău. Actualul primar de Varias a candidat la ultimele alegeri sub sigla PSD.

Cât despre o posibilă susținere a lui Călin Dobra (PSD) la președinția Consiliului Județean nu se pune problema, Pro România Timiș merge cu Adrian Pau. Nicolae Birău spune că la PSD, chiar dacă este anunțat oficial candidatul pentru CJT, Dobra trebuie să ajungă la o soluție cu Titu Bojin, fostul președinte al CJT și al PSD Timiș…

La Consiliul Județean avem candidat. Dacă PSD vrea să ne susțină candidatul la Consiliul Județean noi îi așteptăm. Călin Dobra e… deocamdată nici nu știu dacă e… Am înțeles că trebuie să se pună la discuții, Freddy (n.r. Alfred Simonis) i-a spus să se hotărască cu Bojin, să vină cu o soluție, să se hotărască ei între ei. Nu știu că nu am înțeles. Nici nu știu Bojin e membru PSD? Nu am negociat. Avem candidații noștri”, ne-a mai spus Birău. Candidatul Pro România la alegerile pentru șefia CJ Timiș  a fost anunțat  deputatul Adrian Pau.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *