Nicolae Birau, coordonator Pro Romania Timis: “ALDE a ales sa fie un breloc al PSD la nivel de Timis”

Nicolae Birau, coordonator Pro Romania Timis: “ALDE a ales sa fie un breloc al PSD la nivel de Timis”

- in Locale, Politica, Slider, Stiri
0

Alianța electorală între Pro România și ALDE la nivel național funcționează și cele două partide adună semnături pentru candidatul comun la alegerile prezidențiale. La nivelul județului Timiș această alianță nu există. Mai mult decât atât liderii Pro România din Timiș spun că ALDE merge cu PSD în județ.

Alianța cu ALDE a fost interesantă și importantă pentru noi la un moment dat, dar atâta timp cât ALDE a ales să fie un breloc al PSD la nivel de Timiș, am incetat orice negociere, colaborare și discuție. În ultima perioadă președintele Cucșa, dacă mai e președinte că nu mai știe nimeni care cum e pe acolo, a negociat foarte intens cu liderii PSD din Timiș pentru anumite funcții. Nu a ieșit așa cum și-a dorit el. În schimb a ieșit bine pentru noi și pentru România. Cred că la nivelul competențelor, cum s-a evaluat dânsul, nu cred că era capabil să ducă un Minister atât de important sau la nivelul care-și dorea. Mai sunt și alți membrii ALDE care lunea își dau demisia pe Facebook și peste zece zile sunt tot la lucru ca secretar de stat, ca vicepreședinte de CJ. În aceste condiții noi ne-am văzut de drumul nostru, ne-am consolidat prin munca depusă în organizații, oamenii au înțeles că suntem singuri și ne-am atins targetul de strângere de semnături. Până luni vom preda la București 10.000 de semnături pentru candidatul susținut de Pro România, Mircea Diaconu. Alianța noastră cu ALDE – operația a reușit, pacientul e mort”, a spus coordonatorul Pro România Timiș, Nicolae Birău.

Liderul ALDE Timiș, Marian Cucșa ar fi fost propus să preia frâiele conducerii unuia dintre cele trei ministere lăsate libere atunci când ALDE a ieșit de la guvernare.

Oricare din cele trei ministere era bun. Ce m-a frapat pe mine, că un politician tânăr pentru o numire… până la urmă el a fost nominalizat ca potențial ministru, nu a fost numit. Pentru o nominalizare în funcția de ministru și pentru o zi că ai apărut la televizor și ai fost pe știrile naționale, ți-ai stricat o întreagă carieră politică și un viitor politic. Nu știu dacă îl avea Marian Cucșa. (…). Marian Cucșa se pare că este sub tutela lui Călin Dobra sau mai mult decât atât a lui Freddy Simonis, dar fiecare își joacă șansele lui”, a spus deputatul Pro România Timiș, Adrian Pau.

Conform deputatului Pro România, Adrian Pau săptămâna viitoare grupul de parlamentari ALDE din Camera Deputaților se va rupe și zece dintre aceștia vor pleca la alte partide.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *