Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: Starea de alertă s-ar putea prelungi după 15 iunie

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: Starea de alertă s-ar putea prelungi după 15 iunie

- in Actualitate, National, Sanatate, Stiri
0
nelu tatarunelu tataru

Starea de alertă ar putea fi prelungită după 15 iunie. Decizia va fi luată în funcție de evoluția epidemiei a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Până în 15 iunie încă suntem în stare de alertă, iar evoluția din aceste zile va decide, la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prelungirea sau nu a stării de alertă. Dacă nu o să mai fie stare de alertă o să avem relaxare, deși mi-e greu să cred acest lucru. Ne trebuie o evaluare completă, iar 15 iunie nu cred că va fi data la care să nu mai prelungim starea de alertă, având în vedere și evoluția, focarele noi și faptul că încă avem o transmitere în comunitate“, a declarat Nelu Tătaru, într-o intervenție la B1TV.

De asemenea, ministrul Sănătății a spus că transmiterea comunitară a virusului se va păstra și pe parcursul acestei veri. “Din previziunile noastre, în toată perioada verii, vom mai avea o transmitere comunitară, virusul nu dispare deodată. (…) Odată cu încălzirea, putem spune că tot ce înseamnă aeroflora dispare un pic mai repede sau suprafețele nu mai fac acea transmitere pe care o făceau și până acum. Această transmitere pe suprafețe era una de 10-15%, restul era o transmitere prin aer“, a mai spus Tătaru.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *