NATO: Rusia ar putea ataca un stat estic membru al Alianţei, cu riscul unui conflict nuclear

NATO: Rusia ar putea ataca un stat estic membru al Alianţei, cu riscul unui conflict nuclear

- in Actualitate, International, Stiri
0
Rusia ar putea lansa un atac conventional asupra unui stat est-european membru al NATO, o situatie care ar genera un conflict strategic, cu risc de confruntare nucleara, avertizeaza generalul britanic Adrian Bradshaw, adjunctul comandantului fortelor aliate din Europa.
Intr-un discurs rostit la Institutul Royal United Services din Londra, sir Adrian Bradshaw, adjunctul comandantului fortelor NATO din Europa, a pledat pentru adaptarea Aliantei in sensul contracararii tacticilor militare de tip “hibrid” – o combinatie de tehnici de razboi conventionale, de gherila urbana si cibernetice – folosite in prezent in estul Ucrainei, dar a avertizat si asupra riscului unei invazii militare, potrivit Mediafax.
“Rusia ar putea crede ca fortele conventionale de amploare pe care a demonstrat ca le poate genera in scurt timp – asa cum am observat cu anexarea Crimeei – pot fi utilizate in viitor nu doar pentru intimidare si presiuni, dar si pentru ocuparea unor teritorii NATO”, a atras atentia Adrian Bradshaw, potrivit Financial Times. Adjunctul comandantului fortelor NATO in Europa a continuat: “Dupa o astfel de situatie, riscul escaladarii conflictului ar putea fi folosit pentru a se impiedica restabilirea integritatii teritoriale. Aceasta tehnica de amplificare a dominatiei este una clasic sovietica” -scrie wall-street.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *