N-au învățat și au încercat să copieze: ce-au pățit doi liceeni din Timiș, la proba orală la Limba Română, la BAC

N-au învățat și au încercat să copieze: ce-au pățit doi liceeni din Timiș, la proba orală la Limba Română, la BAC

- in Actualitate, Educatie, Locale, Stiri
0

N-au învățat și s-au gândit să copieze. Este vorba de doi liceeni din județul Timiș care s-au înscris la prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an care, în premieră, a început în luna februarie.

Au intrat cu telefonul mobil în sălile de examen, deși au fost informați că acest lucru este interzis, iar profesorii supraveghetori i-au prins cu device-urile asupra lor. Astfel, elevii au fost eliminați din proba orală la Limba Română și vor avea dreptul să se prezinte la Bacalaureat de abia în a treia sesiune.

Inspectoratul Școlar Timiș anunță că unul dintre elevi a susținut proba orală la Limba Română la Colegiu Ungureanu din Timișoara, iar celălalt la Colegiul “Iuliu Hașdeu” din Lugoj.

Până astăzi, la ora 16.00, doar 1.908 dintre cei 3.971 de candidați din județul Timiș înscriși la prima probă a BAC-ului s-au prezentat la examen. Dintre aceștia, 61,3% au primit calificativul “Experimentat”, 25,9% – “Avansat” și 12,7% – “Mediu”.

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale, proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) se va desfăşura în zilele de 12 și 13 februarie. În intervalul 14-15 februarie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B). Vineri, 16 februarie, respectiv în zilele de 19 și 20 februarie se va desfăşura evaluarea competenţelor digitale (proba D). Probele orale se încheie cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) – 21 și 22 februarie.

Probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat din prima sesiune sunt programate între 25 și 28 iunie.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *