Muzeul Satului Bănățean din Timișoara intra în febra sărbătorilor de iarnă

Muzeul Satului Bănățean din Timișoara intra în febra sărbătorilor de iarnă

- in Actualitate, Cultura, Locale, Social, Stiri
0

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar tradițiile și colindele nu pot lipsi în această perioadă. Astfel că, la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara seria evenimentelor pentru sărbătorile de iarnă începe din această săptămână.

Timișorenii sunt invitați joi, 12 decembrie, la Hambarul de la Muzeul viu, respectiv la Casa Națională. Cei de la Muzeul Satului Bănățean vor începe pregătirile pentru Ignat, iar cei mai buni bucătari vor prepara cele mai gustoase bucate.

De la ora 13, la Casa Națională va avea loc vernisajul expoziției de icoane pe sticlă. “Este vorba de exponate din colecția noastră, care reprezintă sfinții care se sărbătoresc în perioada de iarnă a anului. În continuare, îi vom aștepta pe colindători, tot la Hambar, la ora 14.00, unde vom avea încă un vernisaj: Open Press, ediția a IV-a – expoziție de fotografii realizate de jurnaliști timișoreni. Vă așteptăm într-unul dintre cele mai potrivite locuri din oraș pentru tradiție și pentru căldura iernii“, transmit reprezentanții Muzeului Satului Bănățean.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *