Muzeul Banatului a organizat ultimul act al Centenarului Bisericii Elisabetin Timișoara

Muzeul Banatului a organizat ultimul act al Centenarului Bisericii Elisabetin Timișoara

- in Actualitate, Cultura, Locale, Social, Stiri
0

Duminică, 29 decembrie, de la ora 12, a avut loc ultimul act din 2019 care a marcat încheierea Centenarului Bisericii “Preasfânta Inimă a lui Isus” din zona Bălcescu Timișoara.

Evenimentul a fost organizat de Muzeul Național al Banatului și a cuprins lansarea cărții „Elisabetinul și muzica vitraliilor”, autor muzeograf Corina Cranciova.

De asemenea, a avut loc și un concert susținut de mezzosoprana Aura Twarowska și Silviana Cîrdu la pian, urmată de lansarea cd-ului intitulat „Just doublebass” realizat de Alexandru Cranciova și a filmului documentar „Centenarul Parohiei Elisabetin 1919-2019” conceput de Armand Oszlanszky.

Proiectul privind celebrarea centenarului Parohiei Elisabetin în anul 2019 a cuprins trei tipuri de evenimente. Primul a fost reprezentat de expoziția vernisată în luna august la Muzeul Național al Banatului cuprinzând obiecte de cult, icoane, crucifixuri, documente, fotografii, corespondență în original, cădelnițe, veștminte preoțești, partituri în manuscris și alte piese de patrimoniu aparținând acestei parohii. Al doilea a cuprins o serie de concerte caritabile, susținute în Biserica Preasfânta Inimă a lui Isus pentru adunarea de fonduri în vederea restaurării orgii din Biserică, invitați fiind artiști de la Opera Națională din Timișoara și Filarmonica Banatul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *