Motivul pentru care primarul Nicolae Robu i-a dat în judecată pe Grindeanu, Orza și Ciuhandu

Motivul pentru care primarul Nicolae Robu i-a dat în judecată pe Grindeanu, Orza și Ciuhandu

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Anunț șoc făcut marți, 10 iulie, de primarul Nicolae Robu. Edilul a anunțat că i-a dat în judecată pe Sorin Grindeanu, Adrian Orza și Gheorghe Ciuhandu, care au fost la conducerea instituției în vremea în care ar fi fost închiriate ilegal un număr de 12 mașini de la RATT.

Am înaintat o acțiune în instanță pentru recuperarea unui prejudiciu produs Primăriei Timișoara de către foștii conducători ai instituției, prin nerespectarea unei ordonanțe de urgență în vigoare la acea vreme privind reducerea cheltuielilor bugetare. S-au încheiat contracte de închiriere pentru mașini și Curtea de Conturi a sesizat că acele contracte au fost ilegale. Era o ordonanță în vigoare menită să reducă cheltuielile bugetare. Gheorghe Ciuhandu, Adrian Orza, Sorin Grindeanu și câțiva funcționari publici sunt subiecți în acest proces. Vom vedea ce spune instanța, s-a ajuns în situația că prejudiciul trebuie recuperat de la ei ca persoane. Primăria prin primar i-a acționat în instanță. Nu am făcut-o ca persoană, ci ca reprezentant al instituției. Recuperarea prejudiciului a rezultat din închirierea de mașini cu încălcarea OUG care instituia măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei susține că foștii șefi ai instituției nu ar fi respectat OUG 34 din anul 2009 și că ar fi fost închiriate de la RATT, în total, 12 mașini. Valoarea prejudiciului se ridică la peste 350.000 de lei.

Cele 12 mașini de la RATT sunt folosite în continuare de către șefi ai primăriei. Mașina pe care Sorin Grindeanu o folosea când a fost viceprimar, a folosit-o o perioadă destul de lungă și actulul viceprimar Dan Diaconu.