Moș Crăciun a venit în ianuarie la Anina! Sute de kilograme de ajutoare din Austria pentru copiii nevoiași

Moș Crăciun a venit în ianuarie la Anina! Sute de kilograme de ajutoare din Austria pentru copiii nevoiași

- in Locale, Social
0

Bucurie de nedescris printre micuții orașului Anina din Banatul montan. Aceștia au avut parte de o surpriză neașteptată la mijloc de ianuarie. Beate Will, o femeie trecută de prima tinerețe, care locuiește în Althofen, Austria a inițiat în preajma sărbătorilor de iarnă o campanie de strângere de fonduri pentru copiii din Anina.

Artist plastic specializat în ceramică, Beate este o fire sensibilă și comunicativă, un om cu o energie debordantă, fin observator al mediului social. Una dintre aceste calități, dacă nu mai multe au determinat-o să facă un gest mare pentru o zonă cu mari probleme economice și sociale.

„S-au colectat multe obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte, dar au fost atrase și resurse bănești cu care s-au achiziționat bunuri și produse noi, foarte trebuincioase copiilor: articole de lenjerie, ciorapi, căciuli, creioane, pixuri, caiete, acuarele, radiere, truse de geometrie și multe altele. După această amplă acțiune căreia Beate s-a dedicat trup și suflet, mai rămânea problema transportului în țară. Aici a intervenit contribuția Corinei Nour, managerul firmei EPS International, o femeie de afaceri de succes, dar și un om cu inimă mare și care este implicată de mai multă vreme în acțiuni de caritate. Prin bunăvoința dumneaei, cele câteva sute de kilograme de ajutoare au ajuns la destinație”, spune Laura Adriana Munteanu, președintele asociației LAURAS din Anina.

Vicepreședintele fundației caritabile, Vasile Munteanu a participat în Austria la colectarea, sortarea și împachetarea tuturor bunurilor donate. Acestea au fost distribuite vineri, 16 ianuarie, într-o acțiune desfășurată de voluntarii Asociației LAURAS.