MORGA Spitalului Judeţean Timişoara, modernizată. Cum a economisit unitatea medicală aproape un milion de euro

MORGA Spitalului Judeţean Timişoara, modernizată. Cum a economisit unitatea medicală aproape un milion de euro

- in Locale, Sanatate, Stiri
0

Mai multe echipamente medicale performante urmează să ajungă, în aproximativ două săptămâni, la Spitalul Judeţean Timişoara. Ministerul Sănătăţii a alocat, la începutul anului, 7,7 milioane de lei pentru achiziţionarea de aparatură medicală. Vorbim de o staţie de sterilizare nouă, o masă de intervenţie chirurgicală pentru pacienţii cu politraumatisme, un videocolonoscop şi un videogastroscop.

Însă, în urma licitaţiei organizate, toate acestea au fost cumpărate cu 4,6 milioane lei. Astfel, au fost economisiţi 3,1 milioane lei. “Imediat am luat legătura cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi am cerut ca această sumă obţinută prin economie să rămână tot la Spitalul Judeţean Timişoara şi tot pentru aparatură medicală, iar ministerul a fost de acord. Ieri am avut un consiliu medical care a constat într-o întâlnire între toţi şefii de secţii şi coordonatorii de bloc operator, le-am prezentat situaţia financiară şi azi trebuie să facă propuneri cu ce au nevoie. Trebuie să ne mişcăm repede pentru că timpul e limitat, imediat ne apropiem de sfârşitul anului. Sperăm că până la sfârşitul anului vom cheltui aceşti bani”, a explicat Marius Craina.

Managerul Spitalului Judeţean Timişoara spune că intenţionează să facă cu aceşti bani, în primul rând, trei lucruri: să modernizeze morga, să realizeze o unitate de terapie intensivă pediatrică şi să reînnoiască instrumentele din blocurile operatorii.

“Ce vrem noi prioritar să facem este să modernizăm morga. Bani de la CJ Timiş au fost alocaţi, a fost câştigată licitaţia şi s-a început renovarea tehnică, din punct de vedere tehnologic şi vrem şi dotarea cu aparatură caracteristică prosecturii să facem cu banii rămaşi de la Ministerul Sănătăţii. În funcţie de ce bani mai rămân, mergem în continuare cu aparatură medicală”, a mai precizat Marius Craina.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *