Modul de evaluare a unui trofeu cinegetic, dezbătut la Timișoara

Modul de evaluare a unui trofeu cinegetic, dezbătut la Timișoara

- in Locale, Sport, Stiri
0

În această săptămână a avut loc un eveniment important la Timișoara, care a pus România pe harta internațională a țărilor care se implică în conservarea biodiversității și conservării faunei sălbatice. Mai exact, aproximativ 30 de arbitri seniori C.I.C (Consiliul Internațional al Vânătorii și Conservării Vânatului), reprezentând 15 țări, au avut pentru prima oară în România, participând la o întâlnire anuala în care se dezbat teme și propuneri tehnice, care privesc modul de evaluare a unui trofeu cinegetic.

Trebuie precizat că, C.I.C (Consiliul Internațional al Vânătorii și Conservării Vânatului) este recunoscut pentru inițierea și folosirea unor formule, individualizate pentru fiecare trofeu prin care se măsoară diverse elemente ale acestuia în final rezultând un punctaj care compară și ierarhizează diferitele specii.

Întâlnirea a fost organizată de reprezentantul României în Comisia internaționala de Evaluare a Trofeelor, dr. ing. Cosmin Maris care a ocupat diverse funcții de-a lungul timpului în această organizație.

Un lucru demn de menționat a fost omologarea recordului mondial  de căprior, omologarea care se poate face doar de aceasta comisie internațională. Vorbim de un trofeu de căprior recoltat în U.K de către un vânător din Danemarca. Acesta a fost evaluat neoficial și se părea că întrunește punctajul necesar pentru recordul mondial. Dar comisia internațională de evaluare a trofeelor care a desemnat 3 arbitri seniori să omologheze acest trofeu (Maris Cosmin, Iain Watson și Fritz Heje Hansen) au constatat că acesta a obținut un punctaj de 251,04 puncte C.I.C, obținând doar locul de vice record mondial fiind al doilea cel mai mare căprior evaluat din lume, lucru de asemenea foarte important“, spun organizatorii.

Mulți participanți au fost pentru prima oară în România și au apreciat organizarea și frumusețea orașului Timișoara. De asemenea, aceștia au participat și la o degustare la Cramele Recaș, fiind încântați de calitățile vinului și de peisajul pitoresc din vecinătatea cramelor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *